Fynd eller inte?

Vad är egentligen värdet på en Cooper S Mk1 idag?

Om detta tvistar du lärde, men det finns bara en som kan svara på detta och det är alltid köparen, vad någon är beredd att betala för just den bilen vid just den tidpunkten, detta och inget annat avgör vad bilens egentliga värde är.

Vissa bilar blir bara ibland över hajpade och då startar en budkarusell som driver iväg priserna till nivåer som man inte trodde var möjligt och då är det bara att gratulera säljaren.

Bilen på bilderna klubbades för den nätta summan av 250.000:- devalverade svenska kronor, ja vad är den omedelbara reaktionen?

För dessa pengar så skulle killen i Bjuv som ropat in den kunna få en pedantiskt renoverad svensk registrerad Mini Moke t.ex. men utan att ha all fakta om bilen så går det inte att avgöra vad ”rätt” värde är, men eftersom någon var beredd att betala 250.000:- så var bilen värd just 250.000:-

Men jag gissar att Kronofogden i detta fallet nog blev lite överraskad av slutbudet, men onekligen så är bilen värd detta och det var ju ett antal bud över 200.000:- så det råder absolut inget tvivel, bilen var värd dessa pengar åtminstone dagen den såldes.

Hitta en annan Cooper S 65:a på nätet där man begär €69.930 se annonsen HÄR

Men detta är en 970S och den tillverkades endast i 963 ex, varav endast 118 st under 1965 så då blir det ännu lite extremare, men 700.000:- känns ändå lite magstarkt 🙂

Jag var på Techno Classica mässan i Essen för 5-6 år sedan, där jag reagerade på priserna överlag men framför allt på folkvagnsbussarna, en tokrenoverad s.k. lyx buss den med takfönsterna bjöds ut för €119.000 hur är det möjligt hur kan det bara ha gått så fel?

Troligen så har priserna rusat under en budgivning och folk bjuder över varandra troligen utan att reflektera över vad man just la för bud, och efter detta bud race så är det extrema priset en ny norm för lycksökare.

Mer om mässbesöket hittar ni HÄR

Samma sak drabbade Mini Moke för några år sedan, det dök upp bilar som var till salu i nyskick och som inget sett eller kände till sen tidigare.

Bilarna var extremt fina i princip bättre än när dessa lämna fabriken, det visade sig att det var nya karosser och gamla chassiplåtar/papper som man skruvade ihop.

Inget fel i detta i sak, men det blir lätt samma som med Cooper S, idag finns det fler Cooper S än för 10 år sedan. Det betyder förhoppningsvis att man har renoverat upp gamla bortglömda bilar som t.ex. den som såldes på aktionen men tyvärr så är detta inte alltid fallet.

Man tar en skaplig kaross och återskapar den som en mer attraktiva Cooper S som man hade hittat ett gammalt regnummer på från ett gammalt fotoalbum, sen har man mångdubblat värdet på bilen,

För att inte vilseless och köpa en kopia men betala för ett original så vill jag tipsa om min sida där man enkelt kan läsa av olika tillverkningsdatum på komponenterna.
Väldigt sällan är samtliga rutor utbytta på grund av skada så börja med att kolla datumen på rutorna sen beta av komponent för komponent så får man en ganska klar bild om det är en orginal bil eller en kopia.

Sidan var man hittar de olika datumen finns HÄR

Men det finns även bilar som rent ut sagt är billiga, och ett tips från coachen som jag bjuder på så här som avslutning är en Volvo 480 Turbo i fungerande och körbar skick för 500:-

Har du plats så köp den och ställ undan det går inte att förlora pengar på denna bil, den kommer att bli en klassiker just nu är den placerad i skamvrån och Volvo entusiasterna vill inte kännas vid den, men kolla prisläget om 10 år, jag skulle inte bli förvånad om bilen är värd 100 ggr mer, och med tanke på dagens ränteläge så är det extremt bra avkastning

Kolla in annonsen HÄR

Även om det skulle saknas en nolla i priset så är det fortfarande billigt.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fynd eller inte?

 1. Micke skriver:

  Som hittat! :-O

 2. Offline skriver:

  Med 99% säkerhet har just denna S’ redan lämnat landet, vilket är väldigt tråkigt isåfall.
  Skulle tro den dyker upp i annons väldigt snart igen.

 3. Offline skriver:

  😉

Kommentarer är stängda.