Mini Moke 1/24

Motobitz har släppt fyra nya skala 1/24 koje modeller, klicka på länken för att komma till deras hemsida.

Vad som är lite speciellt denna gång och en stor anledning till att jag uppmärksamma det är att en av modellerna är en Mini Moke Mk1 vilket inte hör till vanligheterna.

Tyvärr så är inte dessa modeller billiga £75 vilket motsvarar ungefär 950:- SEK sen är inte modellerna speciellt lätta och pedagogiska att bygga utan vänder sig till de som byggt en del plastmodeller innan.

Direkt länk till koje modellerna finns HÄR

Men spännande oavsett, men har jag då beställt en och provbygga själv? Tyvärr inte då jag nu har kommet till en punkt där jag istället håller på att städa bort prylar från  mina gömmor.

Vill ni hjälpa till att städa så har jag en extremt unik skala 1/10 Mini Moke kaross i lexan som kan avyttras, tyvärr så är inte den heller billig men vad jag förstått så finns det bara 10st pressade (2002) så den är som sagt ganska unik.

Publicerat i Mini Relaterat | Lämna en kommentar

George Russell

När Mercedes nya F1 stjärna skall ut och fin åka så duger det inte med en Mercedes S CAB nej bara det bästa är bra nog 😎

Han ser onekligen ut att trivas bakom ratten 🧐

Publicerat i Mini Relaterat | 5 kommentarer

Take off

En fartfylld reklambild piggar alltid upp.

God Fortsättning….

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Take off

Gott Nytt År

Publicerat i Mini Relaterat | 2 kommentarer

Biltema

Fick en lite julklapp av en kollega, kanske inte helt färsk men vad spelar det för roll den pryder sin plats hyllan 😎

Nu vet jag även vad Rubbing heter på finska så nu har jag utökat mitt finska ordförråd så det inte längre bara består av Ei saa peittää 😂

Publicerat i Mini Relaterat | 2 kommentarer

Trevlig första advent

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Trevlig första advent

John Player Special Mini

En John Player Special Mini har den funnits i verkligheten eller bara i den virtuella världen?

2012 så hade Teknikens Värld en artikel om just en JPS Mini som ni kan läsa HÄR
Men den gången så fanns bilen som sagt bara i en dator.

Men som synes så är bilen nedan inte samma och när jag hittade ett reklamblad med pris och specifikation så inser jag att bilen faktiskt har funnits åtminstone på tysk marknad.

Någon som sett och hört om denna JPS version?

 

Hittade även dessa två av lite nyare modell, den understa ser ju grymt fräck ut….

 

 

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för John Player Special Mini

Nya bilder i fotoalbumet

I går så hitta jag lösenordet till mitt nya fotoalbum på en post-it lapp under skrivbordet, fotoalbumet hade fallet lite i glömska det skulle ju uppdateras allt eftersom.

Så sagt och gjor nu är det uppdaterat med lite (några hundra) nya bilder så titta gärna runt lite bland de bilderna.

Ni hittar fotolbumet HÄR

Publicerat i Mini Relaterat | 1 kommentar

Prisoner Moke såld igen

Den berömda Prisoner Moken som hittades undangömd i ett garage i Holland 2011 har nu sålts igen och vilken prisutveckling den haft läs mer om fyndet HÄR

Senare så dök den upp till försäljning på en aktions sajt som ni kan läsa HÄR

Slutpriset den gången blev £13,750 vilket jag då som nu anser var ett ok pris för en bil med den historien läs mer HÄR

Nu är bilen renoverad och såld på nytt och nu har den onekligen kommet upp i sitt rätta värde, priset på denna slutpriset blev £69.750 länk till aktionen finns HÄR

Skulle vara extrems spännande att detaljgranska denna renovering, hur mycket är original och vad som är (Kina) nytt.

På motorbilden så ser man några detaljer bland annat att startmotor och generatorn är svarta (skall vara gröna) så jag gissar att detta är ”nya” utbytes delar och då inte har matchande tillverkningsdatum som bilen i sig. Även tutan ser lite för ny ut (även den är datums, sen verkar den vara sprutad med body vilket inte heller är original.

Många tycker säkert att detta är petitesser, men betalar man SEK 825.000:- så skall det vara något extra och man svänger sig gärna med att bilen är helt i originalskick som den lämnade bandet trots att det vid en närmare granskning visar sig var en mix av ett antal bilar upplandad med Kina delar.

Bilderna är lånade från https://www.silverstoneauctions.com/

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Prisoner Moke såld igen

Proudly Manufactured in The United Kingdom

PRESSOPP MOKE produktionen flyttar hem till England.

Visst låter det nästan för bra för att vara sant, snabb koll i almanackan och nej det är inte 1 april idag så det är faktiskt sant.

OBS detta handlar om MOKE produktionen som fanns i Frankrike och inget annat.
(För övrigt så äger fortfarande BMW namnet Mini MOKE)

Den fullständiga flytten tillbaka till England har möjliggjorts av bidrag från brittiska staten, tillsammans med det nyligen genomförda handelsavtalet som ger brittiska bilföretag tullfri tillgång till EU-marknader.

Press release från MOKE International

All electric MOKEs will be manufactured in the marque’s home, the United Kingdom at a state-of-the-art facility operated by Fablink Group. The company is headquartered in Northamptonshire, the centre of Britain’s automotive heartland and attracts some of the most talented manufacturing, technical and engineering professionals in the industry.

Indeed, all electric MOKEs will be handcrafted by an expert team from a company with experience providing design, manufacturing and engineering services to some of the world’s leading automotive manufacturers including Jaguar Land Rover and Morgan. The company has over 500,000 sq/ft of production space and employs around 700 highly skilled engineers, production operators and technicians across six UK sites.

This long-term strategic commitment to UK manufacturing has been made enabled by UK government grant funding from the Niche Vehicle Network, alongside the recent trade deal which allows UK automotive businesses tariff-free access to EU markets, based on defined rules of origin. The company has reaffirmed its commitment to the UK with the creation of a number of key jobs in commercial functions.

“MOKE going electric secures the appeal of one of Britain’s best loved marques for many generations to come. MOKE’s marriage of fun, personality and open-air thrills will only be enhanced through the performance and silent running of an electric powertrain. We are proud to write a new chapter in one of British automotive folklore’s best love stories.”

Isobel Dando, CEO, MOKE International

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Proudly Manufactured in The United Kingdom

Provkörning av en MG

Förra helgen så hade jag det stora nöjet att provköra en sprillans ny MG 😉

MG eller Morris Garages ägs idag av kinesiska staten genom bolaget SAIC Motor och bara där tar det ju stopp för oss normalt funtade.

Men bilarna går ändå åt som smör i solen, leasing (med noll risk för andrahandsvärdet) från 1995:- månaden inklusive service gör att många hoppar på det och nu har vi en svartfot även inom familjen.

(ja lugn och fin den bor inte på samma adress som jag)

MG ZS EV är den fullständiga modellbeteckningen, vacker nja vad skall man säga är moderna bruksbilar vackra denna är inte fulare än någon annan.

Plastig, visst men det är den knappas ensam om i dag, den är inte plastigare än någon annan bil i det nedre prisläget.

Den känns ihopskruvad, men visst vem vet efter 3-4000 mil men det kan ju leasingägaren strunta i för då skall den lämnas tillbaka.

Jag har ju ganska bra koll på ett europeiskt premiummärke och tar man de billigare modellerna av detta märke så är det inte så våldsamt stor skillnad på känslan i materialen.

Men visst allt är lite enklare, men samtidigt ändå funktionellt och man brukar ju säga man får vad man betalar för och det får man definit här och till och med lite till tycker jag.

Snyggt och prydligt under huven, saknar motorkåpan men den saknas även hos premiummärket.

Bilen har ett batteri på 44,5 kWh vilket ger en räckvidd på 263 kilometer enligt mätcykeln WLTP (Den nya Faceliftade har ett större och modernare HV batteri och har en räckvidd på 44 mil)

Snabbladdning är standar kostar extra hos många andra bland annat hos premiummärket, laddar till 80 procent på 40 minuter med 11 kW

Publicerat i Uncategorized | 3 kommentarer

The Mini Moke Song

Uppdaterat 28/11-21

Detta inlägg publicerades första gången 29 mars 2014, men idag så fick ett mail att länken för nerladdningen inte funkade.

Detta är nu tillrättat så nu fungerar länken igen, jag lyfter även upp detta inlägg så fler kan ta del av den underbara barnvisan.

______________________________________________________________

Denna barnvisa har ni säkert hört flera gånger men nu bjuder jag på möjligheten att ladda ner den så ni kan lyssna i bilen, på jobbet, på efterfesten ja var som helst 😉

Mini Moke Song

Lyssna online eller ladda ner den HÄR

We’re not jokes, we’re little Mini Mokes, why does everybody laugh at us……..

Publicerat i Mini Relaterat | 6 kommentarer

No Time to Die

Ja då har det äntligen varit premiär på den nya Bond filmen No Time to Die, tyvärr ett och halvt år efter den tilltänkta premiären men bättre sent än aldrig och traditionsenligt så var jag och juniorerna och såg den.

Det är sex år sedan den senaste Bond filmen Spectre hade premiär, mer om den filmen kan ni läsa HÄR

Bond kör en Aston Martin DB5

Nya 007 hon kör en Aston Martin DBS Superleggera

Hos Q så skymtar en Aston Martin Valhalla förbi i bakgrunden ,tyvärr så får vi varken se eller höra detta underverk.

Sen kör bovarna ett gäng Land Rover Defender, Range Rover Sport SVR.

Sen dyker det även upp en udda fågel i form av en Maserati Quattroporte och Polisen i Kuba kör trendiga Lada Riva, rivet värre vet jag

Filmen ja vad skall man säga om den?
Nja kopierar texten från recensionen av förra Spectre filmen att för en som jag som förknippar Bond med Roger Moore så håller jag fortfarande Live and Let Die som bästa film därför blir det bara en 3:a på alla filmerna med Daniel Craig, de känns likadana och i princip som vilken action film som helst.

Men oavsett så måste den ses och måste finnas i mitt personliga Bond videotek eller vad man nu kallar en samling Blu ray skivor 😉

Om ni är intresserade och vill uppleva lite Bond historia så hittar ni ett inlägg om det fantastiska Bond Museet i Småland på länken HÄR

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för No Time to Die

Sätta lite färg på tillvaron

På det glada 70 talet så var inte solid grå färg på en bil något man ens kunde beställa, och visst är det härligt att sätta lite färg på sin tillvaro och varför då inte en färgglad Allegro som i den franska annonsen nedan från 1974.

Och vi behövde verkligen lite färg på tillvaron för januari 1974 så blev det även bensinransonering även om den blev kort.

Riktpriset för en liter bensin 1974 var för övrigt 1.33 vilket i dagens penningvärde motsvarar drygt 8:- så än en gång står det klart att det var mindre dåligt förr 🙂

 

Publicerat i Mini Relaterat | 7 kommentarer

ADO71 Austin/Morris 18-22 SERIES

Fan jag gillar Princess allt mer, en Morris 18-22 måste vara det ultimata och mest udda.

18-22 fanns som Austin, Morris och Wolseley  modeller, detta för att det vid den tiden fanns återförsäljare som enbart sålde Austin respektive Morris så det var liksom tvunget att ge båda en ny modell.

Sex månader varade det roliga, sen blev det Leyland Princess för hela slanten, eller nästan för Wolseley modellen återuppstod 1982 men fick då namnet Austin Ambassador.

Om ni orkar och vill så klistrar jag in lite ”lånad” text från Leyland Princess Enthusiasts’s Club om historen runt detta underverk

As has been told in the Princess development story, it was decided early in the development of ADO71 that it should be offered in Austin, Morris and Wolseley versions and it was a decision that remained throughout the gestation of the car. Austin-Morris still operated independent dealerships in 1975 and this was the rule rather than the exception, despite efforts to bring the separate BL brands into line after the merger of BMC and British Leyland some seven years earlier. But there were a few newer corporate dealerships which were happy to sell all BL cars whatever badge they had on them.

Early in 1975 the Austin range consisted of the Mini, Allegro, Maxi and the ‘Land Crab’ 18-22 Series, whilst the only genuine Morris on offer was the Marina, along with the Morris incarnation of the Land Crab 18-22. Not having a new Morris for the dealers would have left them out on a limb. Even at this mid-stage of BL’s life it seemed that the dealers were still calling the shots and wanted separate Austin and Morris brands. That said, Austin and Morris dealers would happily sell the Wolseley version as it was the top-of-the-line model and would not be the volume seller.

On March 26th 1975 the 18-22 Series was launched and available as three different marques Austin, Morris and Wolseley. Austin versions were identifiable by their trapezoidal headlamps and low bonnet line while Morris and Wolseley versions sported twin headlamps with a humped bonnet and raised grille section. Engines were either the 1800 B-Series four-cylinder or the 2200 E-Series six-cylinder, all with a four-speed gearbox or three-speed automatic. Trim levels were basic or HL for both Austin and Morris versions.

Although badge engineering may have kept the dealers happy to the car buying public it all seemed a bit farcical. Sure, there were the dyed-in-the-wool Morris and Austin owners who wouldn’t look at another brand but to the general car buying public it was confusing; why choose an Austin over a Morris and vice versa?

The Wolseley version didn’t really have this identity crisis, as the brand itself gave the impression of quality and luxury and on those counts it didn’t disappoint; it was a very impressive package bar a few shortcomings, and it had the aspirational appeal that was lacking in this class of car. This is why BL felt there was no need to give the Wolseley a designation such as 18/85 or Six as in previous versions as the Wolseley brand name said all that needed to be said.

Shortly after the launch of the 18-22 Series the Ryder report was made public in April 1975 and one of the recommendations was for BL to rationalize its range of cars and end the competition within itself; individual branding of the same model wasn’t in the best interests of the Company or the customers. As a result of these recommendations BLMC, the independent Company, would now be called British Leyland and would be run by the Government.

After only six months on sale, the 18-22 Series was to receive a new brand name and the range would be rationalised. Sadly, these changes meant that one of the best-known names in British motoring history would be applied to a car for the last time and the last Wolseley rolled down the production line at Cowley on the 11th September 1975. There was talk of resurrecting the Wolseley name for the 1982 hatchback version of the Princess but alas; it was called the Austin Ambassador instead.

It should be noted that in the six months the Wolseley 18-22 was on sale it was far more popular than its replacement, the Princess 2200HLS.

Prices for all models as from 26th March 1975: –

Austin & Morris 1800 £2116.53

Austin & Morris 1800HL £2214.81

Austin & Morris 2200HL £2424.24

Wolseley £2838.42

Optional Extras:

Automatic transmission £219.96

Power assisted steering £123.24

Denovo wheels & tyres £61.78

Head restraints £18.72

Laminated screen £33.46

Metallic paint £16.47

Prices include special car tax and VAT.

Publicerat i Mini Relaterat | 6 kommentarer