Mini Moke renovering Down Under

En trevlig artikel om Jessica Hepworth renovering av sin Mini Moke California.

Jessica har varit passionerad för bilar sedan hon var liten, men det var först nyligen som hennes passion vände och hon ville renovera en egen bil.

Efter att ha vuxit upp med muskelbilar kan valet av just en Mini Moke kanske vid första anblicken kännas lite konstigt, men Jessica förklarar att det var hennes man som viste bättre och ledde henna i en annan bilriktning.

Artikeln finns HÄR

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Mini Moke renovering Down Under

Verstappen åker Moke

Max Verstappen åkte Mini Moke med poliseskort till podiet, snacka om att F1 har höjt standard på sina bilval här duger ingen Merca 😜

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Verstappen åker Moke

Reklam att minnas 2

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Reklam att minnas 2

Mini Moke 1/24

Motobitz har släppt fyra nya skala 1/24 koje modeller, klicka på länken för att komma till deras hemsida.

 

Vad som är lite speciellt denna gång och en stor anledning till att jag uppmärksamma det är att en av modellerna är en Mini Moke Mk1 vilket inte hör till vanligheterna.

Tyvärr så är inte dessa modeller billiga £75 vilket motsvarar ungefär 950:- SEK sen är inte modellerna speciellt lätta och pedagogiska att bygga utan vänder sig till de som byggt en del plastmodeller innan.

Direkt länk till koje modellerna finns HÄR

Men spännande oavsett, men har jag då beställt en och provbygga själv? Tyvärr inte då jag nu har kommet till en punkt där jag istället håller på att städa bort prylar från  mina gömmor.

Vill ni hjälpa till att städa så har jag en extremt unik skala 1/10 Mini Moke kaross i lexan som kan avyttras, tyvärr så är inte den heller billig men vad jag förstått så finns det bara 10st pressade (2002) så den är som sagt ganska unik.

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Mini Moke 1/24

George Russell

När Mercedes nya F1 stjärna skall ut och fin åka så duger det inte med en Mercedes S CAB nej bara det bästa är bra nog. 😎

Han ser onekligen ut att trivas bakom ratten 🧐

Publicerat i Mini Relaterat | 5 kommentarer

Take off

En fartfylld reklambild piggar alltid upp.

God Fortsättning….

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Take off

Gott Nytt År

Publicerat i Mini Relaterat | 2 kommentarer

Biltema

Fick en lite julklapp av en kollega, kanske inte helt färsk men vad spelar det för roll den pryder sin plats hyllan 😎

Nu vet jag även vad Rubbing heter på finska så nu har jag utökat mitt finska ordförråd så det inte längre bara består av Ei saa peittää 😂

Publicerat i Mini Relaterat | 2 kommentarer

Trevlig första advent

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Trevlig första advent

John Player Special Mini

En John Player Special Mini har den funnits i verkligheten eller bara i den virtuella världen?

2012 så hade Teknikens Värld en artikel om just en JPS Mini som ni kan läsa HÄR
Men den gången så fanns bilen som sagt bara i en dator.

Men som synes så är bilen nedan inte samma och när jag hittade ett reklamblad med pris och specifikation så inser jag att bilen faktiskt har funnits åtminstone på tysk marknad.

Någon som sett och hört om denna JPS version?

 

Hittade även dessa två av lite nyare modell, den understa ser ju grymt fräck ut….

 

 

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för John Player Special Mini

Nya bilder i fotoalbumet

I går så hitta jag lösenordet till mitt nya fotoalbum på en post-it lapp under skrivbordet, fotoalbumet hade fallet lite i glömska det skulle ju uppdateras allt eftersom.

Så sagt och gjor nu är det uppdaterat med lite (några hundra) nya bilder så titta gärna runt lite bland de bilderna.

Ni hittar fotolbumet HÄR

Publicerat i Mini Relaterat | 1 kommentar

Prisoner Moke såld igen

Den berömda Prisoner Moken som hittades undangömd i ett garage i Holland 2011 har nu sålts igen och vilken prisutveckling den haft läs mer om fyndet HÄR

Senare så dök den upp till försäljning på en aktions sajt som ni kan läsa HÄR

Slutpriset den gången blev £13,750 vilket jag då som nu anser var ett ok pris för en bil med den historien läs mer HÄR

Nu är bilen renoverad och såld på nytt och nu har den onekligen kommet upp i sitt rätta värde, priset på denna slutpriset blev £69.750 länk till aktionen finns HÄR

Skulle vara extrems spännande att detaljgranska denna renovering, hur mycket är original och vad som är (Kina) nytt.

På motorbilden så ser man några detaljer bland annat att startmotor och generatorn är svarta (skall vara gröna) så jag gissar att detta är ”nya” utbytes delar och då inte har matchande tillverkningsdatum som bilen i sig. Även tutan ser lite för ny ut (även den är datums, sen verkar den vara sprutad med body vilket inte heller är original.

Många tycker säkert att detta är petitesser, men betalar man SEK 825.000:- så skall det vara något extra och man svänger sig gärna med att bilen är helt i originalskick som den lämnade bandet trots att det vid en närmare granskning visar sig var en mix av ett antal bilar upplandad med Kina delar.

Bilderna är lånade från https://www.silverstoneauctions.com/

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Prisoner Moke såld igen

Proudly Manufactured in The United Kingdom

PRESSOPP MOKE produktionen flyttar hem till England.

Visst låter det nästan för bra för att vara sant, snabb koll i almanackan och nej det är inte 1 april idag så det är faktiskt sant.

OBS detta handlar om MOKE produktionen som fanns i Frankrike och inget annat.
(För övrigt så äger fortfarande BMW namnet Mini MOKE)

Den fullständiga flytten tillbaka till England har möjliggjorts av bidrag från brittiska staten, tillsammans med det nyligen genomförda handelsavtalet som ger brittiska bilföretag tullfri tillgång till EU-marknader.

Press release från MOKE International

All electric MOKEs will be manufactured in the marque’s home, the United Kingdom at a state-of-the-art facility operated by Fablink Group. The company is headquartered in Northamptonshire, the centre of Britain’s automotive heartland and attracts some of the most talented manufacturing, technical and engineering professionals in the industry.

Indeed, all electric MOKEs will be handcrafted by an expert team from a company with experience providing design, manufacturing and engineering services to some of the world’s leading automotive manufacturers including Jaguar Land Rover and Morgan. The company has over 500,000 sq/ft of production space and employs around 700 highly skilled engineers, production operators and technicians across six UK sites.

This long-term strategic commitment to UK manufacturing has been made enabled by UK government grant funding from the Niche Vehicle Network, alongside the recent trade deal which allows UK automotive businesses tariff-free access to EU markets, based on defined rules of origin. The company has reaffirmed its commitment to the UK with the creation of a number of key jobs in commercial functions.

“MOKE going electric secures the appeal of one of Britain’s best loved marques for many generations to come. MOKE’s marriage of fun, personality and open-air thrills will only be enhanced through the performance and silent running of an electric powertrain. We are proud to write a new chapter in one of British automotive folklore’s best love stories.”

Isobel Dando, CEO, MOKE International

Publicerat i Mini Relaterat | Kommentarer inaktiverade för Proudly Manufactured in The United Kingdom

Provkörning av en MG

Förra helgen så hade jag det stora nöjet att provköra en sprillans ny MG 😉

MG eller Morris Garages ägs idag av kinesiska staten genom bolaget SAIC Motor och bara där tar det ju stopp för oss normalt funtade.

Men bilarna går ändå åt som smör i solen, leasing (med noll risk för andrahandsvärdet) från 1995:- månaden inklusive service gör att många hoppar på det och nu har vi en svartfot även inom familjen.

(ja lugn och fin den bor inte på samma adress som jag)

MG ZS EV är den fullständiga modellbeteckningen, vacker nja vad skall man säga är moderna bruksbilar vackra denna är inte fulare än någon annan.

Plastig, visst men det är den knappas ensam om i dag, den är inte plastigare än någon annan bil i det nedre prisläget.

Den känns ihopskruvad, men visst vem vet efter 3-4000 mil men det kan ju leasingägaren strunta i för då skall den lämnas tillbaka.

Jag har ju ganska bra koll på ett europeiskt premiummärke och tar man de billigare modellerna av detta märke så är det inte så våldsamt stor skillnad på känslan i materialen.

Men visst allt är lite enklare, men samtidigt ändå funktionellt och man brukar ju säga man får vad man betalar för och det får man definit här och till och med lite till tycker jag.

Snyggt och prydligt under huven, saknar motorkåpan men den saknas även hos premiummärket.

Bilen har ett batteri på 44,5 kWh vilket ger en räckvidd på 263 kilometer enligt mätcykeln WLTP (Den nya Faceliftade har ett större och modernare HV batteri och har en räckvidd på 44 mil)

Snabbladdning är standar kostar extra hos många andra bland annat hos premiummärket, laddar till 80 procent på 40 minuter med 11 kW

Publicerat i Uncategorized | 3 kommentarer

The Mini Moke Song

Uppdaterat 28/11-21

Detta inlägg publicerades första gången 29 mars 2014, men idag så fick ett mail att länken för nerladdningen inte funkade.

Detta är nu tillrättat så nu fungerar länken igen, jag lyfter även upp detta inlägg så fler kan ta del av den underbara barnvisan.

______________________________________________________________

Denna barnvisa har ni säkert hört flera gånger men nu bjuder jag på möjligheten att ladda ner den så ni kan lyssna i bilen, på jobbet, på efterfesten ja var som helst 😉

Mini Moke Song

Lyssna online eller ladda ner den HÄR

We’re not jokes, we’re little Mini Mokes, why does everybody laugh at us……..

Publicerat i Mini Relaterat | 6 kommentarer