Teknikens Världs Moken

Trot eller ej men det är exakt samma bil på båda förstasidorna, men mer äm 55 år mellan bilderna.

Denna bil har gäcka mig och flera andra under väldigt många år, finns den kvar eller är den borta.

Första gången jag skrev om bilen här på bloggen var 2012 inlägget kan ni läsa HÄR

Sen i samband med en semesterresa på Öland 2015 så gjorde jag ett aktivt försök att faktisk se om jag kunde hitta bilen utifrån vad jag lyckats få ur ägaren, han var som sagt inte speciellt intresseard att avslöja var den fanns men jag fick så mycket av han att jag kunden lägga ett pussel och få fram vilken by och gård den borde stå på.

Om detta kan ni läsa HÄR

Men nu får historen äntligen sin lösning och även om kanske inte alla frågor får svar så får vi nu svar på de flesta frågorna runtomkring bilen av Fredrik Nyblad på tidningen Klassiker.

Han har nämligen fått det hedrande uppdraget att rulla ut Moke i solen efter sin långa dvala i denna omtalade lada på Öland.

Bilen rullade av bandet den 27 September 1966 så det är en MK1 och drygt ett år äldre än min.

Nu skall bilen säljas via Bilweb Auctions, budgivningen avslutas den 11 November och det skall bli väldigt spännande att se vad det slutar på, så fortsättning följer var så säker.

Jag har fått ok att publicera två bilder på bilen av Fredrik på Klassiker vilket jag är tacksam för, men dessa bilder får INTE spridas vidare utan att få ok av Fredrik först, så snälla respektera detta.

Vill ni dela informationen så länka til detta inlägg….

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Teknikens Världs Moken

  1. Offline skriver:

    ÄNTLIGEN!
    (då blir det att tömma sparbössa…)

Kommentarer är stängda.