Tänt i garaget

Plötsligt händer det heter det ju i reklamen och idag så hände det som inte hänt på flera år jag var ute i garaget och lyfte täcket av Moken.

Jodå bilen stod kvar och jag vågade till och med koppla på batteriet, ja självklart ett löst då jag inte syrat mitt riktiga batteri då åldrings processen starta så fort man slår syra på.

Jag hade nästan glömt vad vackert det är under läppen, senast motorn var igång var juli 2014 vilket ni kan se en video på längst ner.

Idag valde jag att inte koppla bränslepumpen utan enbart köra upp oljetrycket, och tänka sig redan efter typ 5 sekunder så slockna oljelampan.

Men varför får jag nu helt plötslig detta ryck att gå ut i garaget en kall februari kväll, ja det kan man ju fråga sig men jag skall faktiskt ta under moget övervägande om det känns möjligt att få den körbar redan till augusti i år, ingen direkt långtur men faktisk köra utanför garaget.

Så idag var det mest en lite inventering och uppfriskning av minnet på vad som behövs för att få den i första hand körbar och i andra hand faktiskt besiktigad men nu skall man inte spänna bågen för högt utan håller mig till körbar för egen maskin.

Det blir ändå en ganska lång lista men ok mest småsaker, men det finns ju ändå en anledning till att det inte blev fixat tidigare.

Fortsättning följer….

Det här inlägget postades i Mini Relaterat, Renovering. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tänt i garaget

  1. Micke skriver:

    Wow, nu händer det grejer!!

  2. Offline skriver:

    Brrr, bara tanken på att gå ut i garaget…

Kommentarer är stängda.