Scalextric C555 Rally Cross bilbana

Har ni sett att det på Tradera säljs en med svenska ögon sett unik Scalextric Koje bana?

Jag städar lite på ovanvåningen och då fann jag denna bilbana, var tvungen att bygga ihop och kolla så att allt fungerar och det gjorde det.

Aktionen hittar ni HÄR

Unik historisk Scalextric C555 Rally Cross bilbana med gröna bandelar, ingår även ett klassiskt räkneverk i kartong.

Satsen såldes under tidigt 80 tal och ganska sällsynt i Sverige

Vad jag kan se så är satsen komplett och kartongen är lite nött men allt fungera och är i mycket bra skick, däcken på bilarna är lite hårda men i övrigt allt i perfekt skick.

Varför sälja, ja det är inte likt mig men jag har för många bilbanor så jag offrar denna då bandelarna är gröna, detta gör förvisso banan unik men det blir inte så bra när jag skall bygga ihop de olika bandelarna till en stor bana i form av Suzuka banan (den ända som går i en åtta)

Men att det skall köras bilbana även efter att denna är såld är redan säkrat då de yngsta av barnbarnen redan fått sina första kojor i doppresent 🙂

Farfar kör så klart en original och orörd 59:a 🙂

Jag behöver inte fler projekt men Suzuka på spånplatta som går att fälla upp längs väggen är ett om jag får en stund över nu när även Moken måste fixas till inför Augusti 🙂

 

 

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

4 svar på Scalextric C555 Rally Cross bilbana

 1. Offline skriver:

  Kartläsare i rallycross?!!!
  Tja, det kanske behövs ?
  Aldrig sett eller haft en aning om att det fanns/finns gröna bandelar.
  Har en ”modern” bana med kojor, men är den rallycross tro? Får kolla imorn.
  Vill minnas den har grön och röd koja. Den gröna kördes i hundkoja.com’s race i Malmö för en del år sen av ”crowan” där han slog mig i tabellen, med min bil… ?

  • swemoke skriver:

   Hej till Rallycross är en bil Svart och en Vit som du ser i annonsen, har själv aldrig sett den tidigare. Ja det skulle ju bli ett uppföljnings race men inte lika lätt att få tag på intressenter längre när forumet är i träda men klubbtidningen finns kvar och från nästa nummer når man alla genom samma tidning.

 2. Offline skriver:

  J-vla sk-t f-n 🙁

  • Swemoke skriver:

   Såg går det om man tvunget skall vänta tills de sista sekunderna då missar man lätt ett fynd vilket jag tycker denna bana blev 😉

Kommentarer är stängda.