Moke på förstasidan

Det är inte var dag man hittar en Mini Moke på förstasidan i en dagstidning, nu var det förvisso inte på DN:s förstasida men jag gissar att Trelleborgs Allehanda har större spridning på Söderslätt än DN 😉

Just denna bil uppmärksammades jag om då de flesta i min omgivning kände till min Moke och denna röda rörde sig i Vellingetrakten som inte ligger allt för långt ifrån mig.
Var även i kontakt med ägaren och han berättade att den hade åkt pråm i Holland under några år och piffats upp med lite olika attiraljer lånade från andra fordon.
Även bloggföljaren Ola har varit och spanat in bilen när den var till salu och jag tror att jag fortfarande har kvar Olas Polaroidbilder som han tog vid besöket (skäms)
Sen något år senare så dök den upp bilmässa i Malmö och då hade Jonas köpt den, senast jag såg bilen var i min hemmaby Svedala

För att använda ett modernt uttryck så är det som vanligt en del Fake-news, bilen är inte en 65:a det är en MK2 så 3 eller 4 kvartalet 1967 eller 1968 är bilen tillverkad.

Sen såldes visst Mini Moke i Sverige min är t.ex. svensksåld tillsammans med en handfull andra, men vad som är rätt är att den inte marknadsfördes i Sverige men det gick fint att beställa.

Hur som helst skoj att läsa om en Moke i en dagstidning 🙂
Hela artikeln finns nu som pdf ladda ner den HÄR.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

5 svar på Moke på förstasidan

 1. Offline skriver:

  Trevligt dom gör såna reportage 🙂
  Sen vad gäller fakta..
  Kan dom inte ens stava ägarens namn rätt så måste
  det vara ännu svårare få till det med årsmodellen 😀

 2. swemoke skriver:

  Nu finns tidningsartikeln i sin helhet för nerladdning.

 3. Offline skriver:

  Tackar!

 4. Micke skriver:

  kul 🙂

 5. Ola skriver:

  Minns att jag tyckte det var för mycket pengar och att det var ju ingen riktig Mini då det blev ingen affär. Kul att du har bilderna kvar. Oavsett vad, hade jag köpt den så hade jag nog inte haft den länge. Man var ju inte medveten om begreppet investering på den tiden. Får vara nöjd med det man har. ?

Kommentarer är stängda.