Åldersbestämning av startmotor

Var hittar man datummärkningen på en startmotor?
Märkningen på startmotorn finns inslagen i huset precis över den ena skruven till fältmagneterna och är av samma typ som på generatorn och 11 / 67 betyder självklar november 1967.

Som ni ser på bilden så kan även denna märkning enkelt läsas av utan demontering och utan att någon behöver reagera på att man faktiskt kollar upp det, vilket kan vara bra för att snabbt bilda sig en uppfattning om t.ex. det ”orörda” garagefynd verkligen är orört eller om det är ett ihopplock 😉

startmotor

Vad är då rätt datum för en specifik bil?
Tyvärr finns det inget exakt svar på detta, min bil där komponenterna är hämtade från lämnade fabriken 14/12 1967 så startmotorn på denna är riktig färskvara, även generatorn har samma produktionsdatum så det indikerar att dessa två komponenter bör ligga mycket nära i produktionsmånad.

Men det viktigaste när man försöker fastställer en identitet är att komponenterna ligger i samma tidsrum som tillverkningsdag och årsmodell på bilen och inte att flertalet komponenter är tillverkade senare än bilen.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.