16 sidor om hundkoja!

I senaste numret av Teknikens Världs Klassiska Bilar så var det tre kojor på framsidan en DeLorean, en E-Type och en Austin Maxi.

klassiskabilar

Normalt så brukar jag inte köpa denna tidning då jag inte tycker att den håller samma klass som tidningen Klassiker som helt klart lirar i en egen division.

Men sagt och gjort den fick åka med hem börja först skumma igenom artikeln och fastna för lite bilder i den där texten onekligen inte handlade om samma bil som var på bilden och Innocentin hade ett väldigt gammalt regnummer för att vara av 70 årsmodell.

Men fakta rutan om Mini Moke i deras köpguide blev för mycket, jag kände mig tvungen att skriva till dem och påtala bland annat att Moken INTE bara tillverkades två år i England utan mellan 1964-1968 vilket faktiskt blir 5 tillverkningsår, sen precis som förra gången det skrevs om Portugisiska Mokar så tror man att alla tillverkades Setubal men det var endast 679st varav 286 var CKD kit från Australien som monterades i Setubal och resten av alla Portugisiska Mokarna är byggda i Vendas Novas!!

Men hur som helst så är det skoj att det skrivs om hundkojor även om det blir fel ibland så är det tanken som räknas 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

5 svar på 16 sidor om hundkoja!

 1. Offline skriver:

  Falskskyltad Innocenti så det skriker om det! På Mk1 regpapper..
  Med blandade emblem från Mk I-II
  Vad blir det i nästa nummer? ”så stjäl du en Porsche 911 på 5 minuter” Eller liknande?
  Om en artikel med bilar man kan nåt lite om innehåller så mycket felaktigheter, hur är det då i andra artiklar man läser? Lika mycket eller ännu mer fel?

  Tillhör nog inte sm klassas ” näthatare” men falskskyltad bil i ett reportage, nä nånstans får gränsen dras. Hur mycket mer sånt finns på Autoseum?

 2. Offline skriver:

  *den som*

 3. swemoke skriver:

  Jag visste väll att detta skulle röra upp känslorna, Innocentin är dessutom nybesiktigad med de nya skärpta reglerna om ursprungskontroll men det slapp man ju på en 66:a 😉

  Men jag kan väll också erkänna att jag blev besviken på artikeln men mest upprörd blev jag över prisguiden med alla fakta fel om Moken, att man inte bara kan kolla upp saker innan man skriver detaljerad information om de olika modellerna.

 4. swemoke skriver:

  Men när jag kom hem så låg ett nytt nummer av tidningen Klassiker i lådan så jag har nu lagt lite mer fokus på den och de har hittat en gul Aztell GT2 i Staffanstorp! och den måste vara släkt med Aztec http://www.pudenitroz.se/blogg/?p=5056
  Tyvärr är regnumren nog tilltrixade på båda bilarna så de är svåra att spåra närmare men det bor bara en Kjell Petersson i Staffanstorp så helt omöjligt är det nog inte 😉

 5. swemoke skriver:

  Idag så såldes två av dessa bilarna på aktion, Coopern gick för 55.000:- och Innocentin för 67.000:-
  Med tanke på bilarnas skick och lite osäkra bakgrund så måste jag nog säga att det var bra betalt och hoppas att köparna verkligen vet vad de har köpt.

Kommentarer är stängda.