Mot-A-Vac bromsservo

Om inte allt verkligen var bättre förr så kan vi konstatera att det åtminstone var betydligt billigare eller vad sägs om 195:- för en Mot-A-Vac bromsservo!!

servo

Ok priset är i 1968 års penningvärde skulle motsvarat 1600:- idag men det är ändå billigt.

Undrar om denna Hesselman är samma kille som blev världsberömd i hela Sverige genom att konvertera bensinmotorer till dieseldrift åt bland annat Scania, namnet Injector Hesselman antyder åtminstone det.

Kompletterar med lite engelsk reklam för samma servo som Google hitta åt mig….

DRIVE FAST 1 MOT-A-VAC POWER BRAKINR6
Mot-A-Vac is the newer brake servo that helps you cut your stopping-distance by up to one third. It brings you tremendous advantages both on mile-a-minute motorways and In slow moving city traffic. It enables you to drive at speed more safely because you can make use of your brakes more quickly. You are more relaxed too because you use so much lees pressure on the brake pedal to stop. Mot-A-Vac is fitted to most Works Team rally care-it should be fitted to yours. The Mot-AVac unit is lightweight, rustproof, needs no attention before 50,000 mileage. Complete kit tailormade to your car only le12.10. (Fitting charge approx. I3),
The Mot -A-Vac unit Is available as a manufacturer’s accessory on the Vauxhall Velox and Crests, and Is also approved and distributed by Rooks and Standard-Triumph. Write for free explanatory leaflet to Dept. MS/1

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

3 svar på Mot-A-Vac bromsservo

  1. Ola skriver:

    Annars kan ett utkastat släpankare vara ett billigare alternativ i en nödsituation.

  2. Offline skriver:

    Hum, farsan provade sånt i kombin han hade.
    Den fick sen tvåkrets och resten av bromseriet från en 1275 Gt.
    Sen gick det hyfsat att stanna med den.

Kommentarer är stängda.