Vatten, inte bara vanligt vatten

I går så var jag ute i garaget igen då junior börjar jaga mig 😉

Så jag for ut och monterade den sista slangklämman till nedre kylarslangen som jag saknade. Sen var det bara att blanda några liter glykol och slå på och hoppas på det bästa 😉

kylare

Efter detta så på med locket och pumpa lite på kylarslangen och efterfylla, sen fixa jag med lite annat i trädgården och en timme eller två senare så kolla jag lite nonchalant att vattnet var kvar och det såg bra ut i kylaren ingen synbar förändring.

MEN jag bocka mig ändå ner och titta på golvet och va fan var där inte en mörk fläck som jag inte sett tidigare?

Bocka mig än djupare och tyckte mig kunna känna att det var fuktigt på ovankanten av växellådan, fram med lampa och spegel och precis så såg jag en droppe träffa växellådan.

Fan tänkte jag vilken mardröm, var kommer denna droppe ifrån? Låg en stund på golvet under bilen och spana och vänta på nästa droppe och där kom den, måste vara från vattenpumpen 🙁

Vattenpumpen är 20 år gammal kan tätningarna har torkat, upp med fingret i ”skvaller” hålet nej snustorrt och termostathuset likaså, men så ser jag att det saknas en bult till vattenpumpen och i hålet känner man att det är blött.

Pumpen monterades för flera år sedan och troligen har jag saknat en bult och tänkt den sätter jag dit senare och senare var tydligen idag, det trista var att generatorn nu satt lite ivägen så det blev till att göra om och göra rätt 😉

Men du har den varit tät i mer än 24 timmar så jag får nog anse att jag hittat felet.

Nästa som står på tur är fördelaren, fortsättning följer…..

fordelare1

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

13 svar på Vatten, inte bara vanligt vatten

 1. Micke skriver:

  Kul att det går framåt!
  När det är starten planerad?
  Blir det livesändning via Bambuser eller spelas det in för att senare läggas ut på Youtube/bloggen för de/oss som ej har möjlighet att vara uppkopplade när det sker?
  Har du bokat färja till England?

  • swemoke skriver:

   Inget datum planerat, sitter just nu med fördelaren i bitar vid skrivbordet sen är det lite el kvar är inte riktigt klar med batterikabla mm små fix visst men allt tar tid. Någon form av rörlig dokumentation kommer det garanterat att bli 😉

   Nej jag har inte vågat boka någonting än och inte köpt biljetter till IMM heller gissar att de inte tar slut utan att man kan köpa in i det sista.

   Den preliminära planen om allt går som det skall så åker vi den 26/7 eller 27/7 och hem den 4/8 och funkar det inte med avgångar eller plats på färjan från Esbjerg så kör vi ner och tar färja eller tunneln, men som sagt jag är fortfarande inte 100 säker på om vi verkligen kommer iväg.

 2. Ola skriver:

  Jag har en helt ny fördelare liggande. Vilket nummer har din? Skulle det vara en likadan så kanske vi kan göra affär på däck och fördelare?

  • swemoke skriver:

   Jag har inte glömt däcken men fan tiden bara går.
   Fördelaren 40767 F och 1067 men det är en mycket speciell fördelar till en Moke för låg oktanigt bränsle.
   Vad har du för nummer på din?

 3. Ola skriver:

  Var ute i garaget nyss, kunde inte hitta den. Letar vidare. Minns att det var en udda fördelare…. Ber att få återkomma. Samma sak här, tiden bara går.

 4. Magnusson skriver:

  20 år gammal vattenpump =) Den skulle jag inte köra nån längre sträcka med =)

  • Micke skriver:

   Han ska ju bara till England!

   • swemoke skriver:

    Hörröni olyckskorpar, klankar ni ner på mina NOS prylar 🙁
    Det finns som tur är olika sätta att KÖRA till England ett av de bekvämare är även väldigt gynnsamt för Moken 😉

    • Micke skriver:

     det finns bara en olyckskorp, för jag tror på dig och dina fördelar … (NOS-delar.. )

 5. Offline skriver:

  Tycke de ser ut å fela en slangabid på kylaren?! Sånt kan du väl inte köra kring?

Kommentarer är stängda.