VHS till DVD

Som jag sagt tidigare så har jag en hel del VHS och VHS-C filmer från alla möjliga kojeträffar under 80-90 talet men att få dem över på ett data format har inte varit helt enkelt.

Jag köpte en Videograbber som man bara pluggar i USB uttaget på datorn sen så kopplar man ”bara” videon till någon av ingångarna den stöder både S-video och RCA kanon låter enkelt MEN min fina VHS spelare har bara antenn utgång inga andra anslutningar.
Jo den har även ett scartuttag och då kan man koppla med en adapter scart-RCA visst fin tanke men denna videon har bara ett scartuttag vilket betyder endast in-signaler.

Det behöver en modernare VHS spelare, hur lätt är det att få tag på idag tror ni?
Finns nya att köpa kostar tre gånger så mycket som en DVD spelare.

Men via en arbetskamrat som liksom jag har svårt för att skiljas från saker man aldrig kommer att få någon användning för hade en.

Glad i hågen så kopplar jag in denna videon igår, ganska snart konstatera jag att det fungera perfekt MEN bilden var bara stundtals i färg oftast var den svart/vit.
Visst filmerna är gamla men inte riktigt så gamla så de bör vara i färg, tyvärr är videon för ny för att kunna justera tracking det gör den automatiskt VISST. Men framåt småtimmarna så fick jag anse mig besegrad av tekniken 🙁

Men idag så var det nya friska tag och har man bara tillräcklig med prylar så går allt 😉

dubba_film

En fungerande video kopplad till en TV via antenn och en modern icke fungerande video som kopplas till TV via scart som i sin tur kopplas till datorn via en videograbber som kopplas via USB.

Men slutet gott allting gott, håll ett öga på YouTube man vet aldrig vad som kommer 😉

Men nu fungerar det så och jag har en känsla av att innan helgen så finns nog något ute för allmän beskådan.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.