Rätt svar på onödigt vetande 18

Landet jag syfta på var självklart Samoa.
Detta lyckades Micke P luska ut blixtrande snabbt 6 minuter efter jag tryckt på publicering så hade jag det rätta svaret det är nytt rekord i detta OV SM 😉

Samoa

Men ok det blev kanske en lite för lätt fråga denna gången, men utan Internet och vår allas vän Google så tror jag det hade varit en riktig tricky one 😉

Att ett land byter färdriktning så sent som 2009 och då dessutom från högertrafik till vänstertrafik tycker jag är minst sagt anmärkningsvärt och knappast något som händer dagligen.

På Samoa har man alltid haft haft högertrafik då det är en gammal tysk koloni, således är merparten av alla fordon vänsterstyrda och detta gäller självklart även alla stadsbussar o.s.v. ändå väljer man mot folkets vilja (liksom Sverige) att byta till vänstertrafik med alla olägenheter som detta innebar!!

Snacka om att gå kräftgång och en olyckan kommer som bekant sällan ensam, den 29 september samma år så drabbas Samoa även av ett kraftigt jordskalv med efterföljande tsunami.

Vid årsskiftet 2011/2012 så kände man även för att byta tidszon från att varit 11 timmar efter GMT till att på nyrsdagen plötsligt ligga 13 timmar före GMT.

GMT är numera ersatt av UTC men jag föredrar att referera till Greenwich Mean Time

Har förresten varit i Greenwich och kollat så klockan på väggen gick rätt 😉

Greenwich

Men när vi ändå är inne på det här med att byta sida, så kan jag passa på att tipsa om Micke P faktaspäckade sida om den svenska sidoförflyttningen HÄR

En liten rolig grej är att man dubbla bilskatten för att finansiera kostnaderna av trafikomläggningen och den är tydligen inte färdigfinansierad än då man fortfarande inte dragit tillbaka den extra höjningen.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.