Onödigt vetande 18

Denna gång så blir det en geografi fråga.
Vad heter landet som senast byta från att köra på den ena sidan av vägen till att dagen efter köra på motsatt vägbana i motsatt färdriktning och slutligen när var det?

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

4 svar på Onödigt vetande 18

 1. Micke P-son skriver:

  Hmm, skulle det kunna vara Samoa?
  Den 7 september 2009 ?
  06.00 lolal tid (17.00 GMT)?

  Finns förresten en sida på nätet om svenska Högertrafikomläggningen, men den är gammal och ouppdaterad. Massor av material finns dock insamlat och väntar på att läggas upp.
  Här finns sidan:
  http://hem.bredband.net/b132258/hogertrafik/index.htm

 2. swemoke skriver:

  Du har så rätt så visst är det Samoa som jag tänkte på, är medveten att frågan blev lite väl lätt om man har tillgång till en dator men för mig var det en nyhet att det så sent som 2009 fanns länder som byta sida.
  Lite annorlunda att de byter från högertrafik till vänstertrafik trots att alla bilar är vänsterstyrda. Skall skriva några rader om landet som gör tvärt om 😉

 3. Micke P-son skriver:

  jo, det är märkligt, men det berodde väl på att de på något sätt ligger under Nya Zeelands administration eller hur det nu var?
  Det är ju sådant man håller reda på om man är trafikomläggningsnörd!
  Om du hade bott närmare så hade du varit hittvingad när vi har våra jubileumsträffar var 5:e år, då samlas vi och kör vänstervarv runt stan, sedan byter vi sida i en simulerad omläggning och körs därefeter högervarv runt stan, allt under det att vi jagar skyltar och svarar på frågor!

  • swemoke skriver:

   Ja det skulle vara skoj att vara med vid några av dina spektakel, får försöka få till så jag ”råkar” vara i Uppsala trakten med jobbet vid något av era träffar.
   Tar ni rundellerna i högervarv också 😉
   Har du någon rolig bild från körningen 2012 så får du gärna maila mig den.

   Trafikomläggningsnörd det var ett nytt ord 😉
   Själv har jag börjat snöa in på logaritmiska skalor 😉
   Kan nu multiplicera tal upp till max 5 och sen även tal från 11 och uppåt men jag fattar inte hur man får till t.ex. 9*9?? Skalan räcker liksom inte till.

Kommentarer är stängda.