Rättelse

Måste göra en rättelse eller förtydligande, jag skrev att däcken som originalmonterades på Mini Moke mellan 1964-1968 skulle börja nytillverkas.

Detta har visat sig inte vara 100% sant, däcken som var originalmonterade hette Dunlop Weathermaster CW44 och däcken som planeras att nytillverkas heter Dunlop Weathermaster SP44.

Vad är då skillnaden, jo originaldäcket CW44 är ett diagonaldäck medan SP44 är ett radialdäck.

Överkurs:
Vad är då skillnaden mellan radial och diagonal?

Kortfattat så är uppbyggnaden (trådarna) i ett radialdäck radiellt lagda och i ett diagonaldäck således diagonalt, detta gör radialdäcket betydligt sidostabilare och med detta så skapar det mindre friktionsvärme vilket ökar livslängden mm. Komforten blir också betydligt bättre i ett radialdäck då man på grund av den bättre sidostabiliteten kunnat gör däcksidorna mjukare och tar då upp betydligt mer av vägens ojämnheter.

Vad har denna farbrorn för relation till däck??

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

4 svar på Rättelse

 1. micke skriver:

  Jag har några gamla Weathermaster liggande , ska kolla vilken typ de är av. Har för mig att de är såpass dåliga att jag troligen inte skulle vilja köra längre sträckor med dem men har sparat dem bara för att Moken var utrustad med sådana 🙂

 2. swemoke skriver:

  Jag gissar att det är CW44 men kolla så ser vi.

 3. Ola skriver:

  Jag har fyra fina cw 44 weathermaster på fälg. Hittade dem av ren slump. Gamla originaldäck med rejält mönsterdjup. Kom med ett bud….

  • swemoke skriver:

   Tjenar Ola,
   Intressant, hur pass mycket torrsprickor finns det och hur ser fälgarna ut och håller de luft?

Kommentarer är stängda.