Sätta lite färg på tillvaron

På det glada 70 talet så var inte solid grå färg på en bil något man ens kunde beställa, och visst är det härligt att sätta lite färg på sin tillvaro och varför då inte en färgglad Allegro som i den franska annonsen nedan från 1974.

Och vi behövde verkligen lite färg på tillvaron för januari 1974 så blev det även bensinransonering även om den blev kort.

Riktpriset för en liter bensin 1974 var för övrigt 1.33 vilket i dagens penningvärde motsvarar drygt 8:- så än en gång står det klart att det var mindre dåligt förr 🙂

 

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

7 svar på Sätta lite färg på tillvaron

  1. Offline skriver:

    Ingen aning faktiskt vad bensinen kostar, så länge dieseln fortsätter vara dyrare så känns det okej 😂
    Men så mycket lyckligare man hade blivit av att få stå och tanka sin orange 2-dörrars Allegro 1300 😎

    • swemoke skriver:

      Jo så kan man ju också resonera, så länge någon annan betalar mer så är det ok.
      Men då skall jag göra dig besviken, merparten av dieselbilarna drar så pass mycket mindre att det faktiskt rent pengamässigt blir billigare per mil jag kör min bil på 0,45 -0,50 och man skall inte jämföra äpplen och päron utan en bensin bil i samma storlek så kom inte med att ditt Italienska fullblod också går på 0,50.

      Nä jämför med Hisingetraktorn så förstår du vad jag menar.

      Men oavsett så är det inte ok att vi idag har Världens näst dyraste drivmedelspriser så tänk på det i September nästa år

  2. Offline skriver:

    Nu blev jag besviken, är vi bara tvåa?!!
    Italienska pappkartongen står och väntar på skattebefrielse som kommer i samband med årsskiftet. Såldes förresten en snudd på likadan häromdan uti byn din, 18000:- gjorde säkert den till den mest prisvärda bilen i den trakten 😂 Hisingetraktorn är nyligen tagen i trafik, nu när bensinen börjar komma upp i sitt rätta värde. 75-liters tank 👍
    Dock kvarstår faktum, färgerna på 70-talet var.. speciella!

    • swemoke skriver:

      Ja vi är bara tvåa Hong Kong har högre dieselpriser än oss, när det gäller bensinpriset så är det hela sex länder i Världen som har högre priser än oss.

      Venezuela har lägst bensinpris med sina 34 öre följt av Iran med 52 öre, Hong Kong leder även bensinligan med sina 22,71 så där har vi en bit kvar.

      Men gasol (LPG) där kan vi stoltsera med att vara dyrast i världen.

      Ja man vågade lite mer rörande färg på 70- talet och gärna lite blommor också 🙂

  3. Offline skriver:

    Hmmm… om vi köper vars en olje/bensintanker, måste man då skatta momsa miljöavgifta det eller kan man smyga in det som fritidsbåt?!!
    Så jäkla dyrt kan det väl inte vara hyra in ett gäng matroser att köra hem lite dricka för eget bruk?
    Måla hela båten med blommor och skriva Greenplease längs sidorna…

  4. Offline skriver:

    F-n! Ja som sålde gasolkojan.. tror den har rostat bort fullständigt nu.

    Venezuela, var det där Hässleholms-moken kom ifrån? Tror nästan det. Från Sydamerika definitivt, och den var rimligtvis tillverkad i Australien.
    Tänk om den stackars lilla bilen kunde berätta vad den fått vara med om.

    • swemoke skriver:

      Nej den kom från Rhodesia så annan världsdel men långt bort ändå.
      Gasolkojan hade varit ett spännande inslag idag, jag har faktiskt konverterat bensinbilar till gasol, tidigt 80 tal så började Taxi Malmö köra på gasol.

      Sen skattades gasolen ihjäl så då dog det ut snabbt, sen några år senare så kom en ny fluga M85, här var ombyggnaden betydligt enklare ny centrumupphängd bränsle nål i Stromberg förgasaren sen var det bara att tanka M85 men vad jag minns så fanns det bara en mack i hela Malmö som sålde M85.

Kommentarer är stängda.