Julnöten #7

Vi fortsätter med lite strålkastare, vad för bil är detta?

Rätt svar Vauxhall VX4/90

Är det samma grill eller inte??

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

17 svar på Julnöten #7

 1. Ola skriver:

  Vauxhall Ventora ser det ut som

  • swemoke skriver:

   Tja det är ju rätt det också, gav precis rätt även för Vauxhall Victor på Twitter men det är inte något av de namnen jag egentligen var ute efter. Denna har dubbla förgasare och heter då?

 2. Ola skriver:

  Modellen heter dessutom PD och har en 3.3liters sexa. Mayhem Garage hade en Cresta PC som direktionsvagn en gång, den var överjävlig på att göra burnouts! Fantastiska bilar!

  • swemoke skriver:

   Ja och det viktigaste av allt de var INTE Opel bilar utan riktiga genuina engelska kvalitets fordon, förfallet började inte förrän efter 1972

 3. Ola skriver:

  Och skulle det nu vara en mindre vagn än Ventora så väljer jag svarsalternativet Vauxhall FD då det täcker även de mindre Victor etc. ?

 4. Ola skriver:

  Dubbla förgasare? Då är det en Vx

 5. Ola skriver:

  VX 4 90 för att vara exakt va?

 6. Ola skriver:

  Fasen detta med att gissa bilar är ju kul, kan du inte göra det i MS forms så svaren är dolda och kan summeras nästa dag när nya frågan läggs ut? Tack för att du tar dig tid och gör detta, jättekul!

  • swemoke skriver:

   Tja det skulle man ju kunna göra, men det är inte så många som är med och gissar så det ändrar inte så mycket och dessa frågor kan jag enkelt göra direkt i telefonen.

   Jag kör året ut så två nötter till ligger och väntar, jag tror att du kan få lite problem i morgon och tvingas tänka till lite, men genom uteslutnings metoden så borde det ändå gå ganska lätt 🙂

   • Ola skriver:

    Låter bra! Jag har fått en liten idé tack vare dig att köra något via BACs facebookgrupp. Ska ta det med övriga i styrelsen så får vi se vad det blir. Där kan även du vara med och gissa, jag menar berätta vad det är!

    • swemoke skriver:

     Jag har tyvärr inte Facebook (vilket gör att jag missar mycket jag vet, men slipper ännu mer så jag tycker fortfarande att jag går plus på det hela) så jag behöver en direktlänk för att kunna läsa under förutsättning att sidan är offentlig.

     Kan du inte länka er Facebook grupp även till Twitter, så var gång ni skriver ett nytt inlägg så publiceras det en länk och bild även på Twitter som jag sen kan klicka på?
     Jag har så på bloggen därför får jag svar även där och så genererar det trafik i största allmänhet till bloggen.

 7. Offline skriver:

  Ja inte heller denna var särskilt svår, var nära köpa en sån för en massa år sedan. En ägare sen ny.
  Automatlåda och gigantisk 6:a med blygsam effekt.
  Minns att någon i BAC köpte den, tror han fick pris för risigaste bil på just en BAC träff.
  A-stolparna hade tydligen varit avrostade..

 8. Offline skriver:

  Visst användes väl grillen från dessa Vauxhall til ombyggnad av grillen på 1275GT av en del engelska firmor typ Wood & Picket?

Kommentarer är stängda.