James Bonds ”Wet Nellie”

Vet att det är lite gamla nyheter men det dök upp en notis på Twitter idag som väckte mitt intresse och är orsaken till detta inlägg 😉

Minns ni Bonds Lotus Esprit som även fungerade som en ubåt ”Wet Nellie”?

lotus1

Det byggdes totalt åtta bilar för filmen, men endast en som verkligen fungerade som en ubåt och som för övrigt inte gick att köra på väg med.

Just denna bil/ubåt användes i USA i samband med diverse jippo och promotion inför premiären för filmen The Spy Who Loved Me eller som den hette i Sverige Älskade Spion.

När filmen haft sin premiär 1977 så packade man in bilen i en container tillsammans med lite annat krimskrams från filmen, denna container lämnades sen in för långtidsförvaring hos ett företag på Long Island som sysslade med att ta hand om och förvara större och mindre föremål.

När containern lämnades så betalde man även för 10 års förvaring, när dessa 10 år hade gått det vill säga 1987 så skickade firman en förfrågan till de som lämnat containern Hollywood studio eller produktionsbolaget om de ville hämta containern eller förlänga kontraktet, men de hörde aldrig av sig så två år senare säljer företaget containern för $100 och detta utan att öppna den tror de ångrar sig idag 😉

Den nya ägaren till containern förstår först inte vad det är han ”fått med på köpet” han hade aldrig sett filmen och han behövde ju bara en container 😉

lotus2 lotus3

Men när några vänner till han fick syn på bilen så rullas hela historien upp och bilens historia bekräftas också sedermera av Ian Fleming stiftelsen att den var äkta.

Sen har åren gått men i september 2013 dök den plötsligt upp på en aktion hos RM Auctions house i London, den klubbades in för £550.000 vilket blev £616.000 inklusive avgifter.

Vem var då den överlyckliga vinnare i budgivningen och som blev £616.000 fattigare?
Jo det var ingen mindre än Elon Musk, han kände att han aldrig haft en sådan och slog därför till 😉

Om ni inte vet vem Elon Musk är så googla PayPal eller Tesla, i bilvärlden är han idag lika känd som Steve Jobs var i frukt branschen innan sin död.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på James Bonds ”Wet Nellie”

  1. Offline skriver:

    ”Aldrig sett filmen” VA???
    Värst vad det finns märkligt folk därute.
    Men en helt underbar historia 🙂

Kommentarer är stängda.