På vandring genom tysk regnskog del 2

I går så var jag åter på vandring genom Tysk regnskog och som vanligt i lågskor men denna gång tyvärr även utan paraply. Vad jag hitta förra gången jag var på vandring kan ni läsa HÄR

Men vad locka ut mig i skogen denna gång?

Jo jag promenerar här på i princip helig mark Nürburgring Südschleife, den betydligt mindre kända södra slingan av Nürburgring som alltid fått stå lite i skuggan av sin betydligt mer kända storasyster Nordschleife.

Banorna byggdes samtidigt och kunde köras separat eller som en sammanhängande bana, både den norra och södra slingan användes flitigt fram till tidigt 70-tal sen genomgick den norra slingan en större upprustning och den södra lämnades åt sitt öde.

När den nya GP slingan av Nürburgring (dagens F1 bana) skulle byggas (tidigt 80-tal) så grävdes större delar av sydslingan upp för att ge plats åt den nya GP banan och parkeringsytor nu återstår bara en liten bit av banan.

sudschleife2

I den närliggande byn Müllenbach fanns tidigare en av banans mest beryktade kurva, byn har idag fått en gata uppkallad efter just Südschleife.

Denna gata har inget annat än just namnet gemensamt med den gamla Südschleife, men det är hit navigeringen tar dig sen får man gå över till Google Maps för att hitta rätt.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

6 svar på På vandring genom tysk regnskog del 2

  1. Micke skriver:

    Du skulle kunna köpa rediga kängor och regnställ för att utforska mer…
    Kul att du rapporterar iallafall!

  2. Offline skriver:

    E du där o ränner kan du gott lida! 😀

Kommentarer är stängda.