Challenge completed

I fjol höstas så fick jag idén att jag skulle försöka få tag på en Long Live The Mini t-shirt som var Mini Club Sweden inofficiella klubbtröja i början och mitten av 80 talet, senare bytte den färg och texten ändrades till Mini Club Sweden.

Men det var den ursprungliga svart och vita t-shirten som jag var ute efter och det var inte helt enkelt för självklart fanns det ju ingen kvar av dessa att köpa och då kom idén att jag skulle försöka återskapa en exakt kopia av den gamla original t-shirten.

Jag kolla med Mini Club Sweden om de hade originalet men det fanns inte, jag tog då kontakt med de gamla koje profiler som satt i styrelsen när t-shirten togs fram och kolla om någon viste var originalet kunde finnas men det var dead end tills jag fick kontakt med Kenth E i Ullricehamn som hade ”räddat” en gammal t-shirt till eftervärlden men var nu omsydd till ett kuddfodral.

Men han lova ta några bilder på den som jag sen förhoppningsvis skulle kunna komma vidare med.

Fotona med framsida och baksida dök upp i mailboxen några dagar senare, tyckte de såg riktigt bra ut så jag skicka dem vidare till de som jag tänkt skulle trycka tröjorna men där tog det stopp, man kan inte trycka en bild om det skall bli professionellt det måste vara en vektorgraferad eps fil?? Jag var inte 100 klar över vad detta var men jag förstod att bilden måste konverteras och då trycket hade krackelerat så måste bilden även restaureras så den blir användbar.

Här kom en gammal RC båt kompis väl till plats Ian W på Exposure i Helsingborg lova hjälpa mig med detta, och några dagar senare så plinga det igen i mailboxen och de tryckbara originalen var nu återskapade och i rätt format.

Glad i hågen så skicka jag dessa vidare till tryckaren, sen kom det tyvärr så att säga lite oförutsedda händelser av lite allvarligare karaktär i mellan så projektet avstanna under drygt 9 månader.

Men tidigt i höstas så dammades allt av igen men nu kom så nästa motgång, det finns tydligen olika sätta att överföra originalfilerna till tryckfilmen det enklare och billigare sättet kräver en del manuellt arbete men då det handlade om ett mycket begränsat antal t-shirt så var det tanken att göra detta manuellt.

Men det visa sig att det var extremt pilligt och i princip omöjligt att få däckmönster och grillen snyggt, så här tog det slut så nära men ändå inte riktigt ända fram.

Efter moget övervägande så togs beslutet att skit samma nu är det redan lagt så mycket tid och pengar så t-shirten skall fram oavsett så vi beslutar att ta merkostnaden och lämnar bort jobbet med att överföra originalen till tryckfilmen.

Nu var det nära, t-shirten var på plats och likaså tryckfilmen allt var klart men då kom nästa lilla frågetecken, var exakt på t-shirten skulle trycket sitta??

Bra fråga men någonstans måste jag ju bara ha en bild på en gammal klubbtröja, så jag dammsuger mina fotoalbum men hittar ingen användbar bild, men till slut så hittar jag en filmsnutt när t-shirten syns i bild och tar en skärmdump och utifrån denna bild tillsammans med mått uppgifterna från Kenth så placeras trycket och resultatet ser ni här nedan.

front  back

Vill du också ha en av dessa klassiska och extremt fräcka koje t-shirt så blir den din för självkostnadspriset 200:- hör av dig på mail till moke (@) pudenitroz.se

T-shirten finns i storlekarna XL, L och M och är av mycket hög kvalite.  

Stort tack till alla inblandade parter utan er hade det inte blivit någon t-shirt, jag har onekligen blivit en erfarenhet rikare och lärt mig att man nog skall försöka hålla sig till standarder både gällande bilder och textsnitt det blir så mycket lättare (läs billigare) då 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

9 svar på Challenge completed

 1. Magnusson skriver:

  Sånna tröjor har ju jag =)

  • swemoke skriver:

   Ojoj har du en svart och vit? Var rädd om den och vill du kolla hur lik den är så beställ en ny också så kan du jämföra hur många mm det ev.skiljer 😉

   • Magnusson skriver:

    Nej vit med blått tryck och barnen har blåa med vitt tryck

    • swemoke skriver:

     Ok det förklarar saken den var med mycket längre, den svart/vita gissar jag kom 85 och var sen bara med under några år.
     Den blå/vita kan jag inte minnas att jag sett så den är ännu senare men har den tryck även på ryggen?
     Att trycka på båda sidorna gör tröjorna ganska dyra speciellt med två helt olika tryck det vet jag om inte förr så nu 😉

 2. offline skriver:

  Minns det som dom var vita med blått tryck förr i tiden, den här varianten är nog både mek och groggvänligare 😉 🙂

 3. Ola skriver:

  Den allra bästa T-shirten vad jag kan minnas hade texten ”Hallåuu haur du sitt Skaune so haur du sitt varrden” Handgjorda, röda med gul text.

Kommentarer är stängda.