Maskindisk testet avklarat

Det var lite spännande att öppna på locket efter att förgasaren legat 24 timmar i kokhettvatten med en maskindisktablett. Redan när jag slog på vattnet så förstod man att detta nog kom att fungera betydligt bättre än med teknisk bensin.

Men blev förgasren ren?

Nja vad skall man säga, med lite hjälp av diskborsten så blev resultatet användbart men inte bra. Men då kostnaden och jobbet är minimalt så tycker jag ändå det är en bra rengöringsmetod åtminstone att starta med.

Om man sen vill polera upp klockorna så går det bra men vill man som jag ha fram den naturliga ljusa aluminiumfärgen som en ny förgasare har så duger tyvärr inte denna metoden heller.

Men det återstår en föreslagen rengöringsmetod, och detta är den mest spännande då jag aldrig testat att blästra med bakpulver. Här är en LÄNK till hur man bygger blästerpistolen.

Jag återkommer med resultatet, men det dröjer nog några dagar då det knappast är lönt att börja med en halvfull liten rund bakpulverburk 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

5 svar på Maskindisk testet avklarat

 1. micke skriver:

  Spännande tester. Nästan så att man får prova själv. 🙂

 2. swemoke skriver:

  Ja bakpulver blästringen är jag riktigt spänd på 😉

 3. Goe skriver:

  Har testat fälgrengöring på SU & brödrost med mkt bra resultat. Spectra hette det om jag minns rätt. SU är lika fin idag som för 21 år sedan 😉

 4. swemoke skriver:

  Hallå Goe,
  Jag tror jag har något fälgrengöringsmedel med en treuddig stjärna på som jag kan testa också innan bakpulver testet 😉
  SKÅL TA MAJ FAN…

 5. Goe skriver:

  aj aj skål för fan 🙂

Kommentarer är stängda.