Äntligen lite goda nyheter på batterifronten

För ganska exakt två år sedan så fick jag kontakt med Lincon Batteries men de vägra konsekventa att skicka till privatpersoner icke bosatta på ön med eller utan syra.

Jag försökte sen komma runt detta på flera olika sätt via ett företag i Sverige som handla med dem men då köpte enbart batteri en gång om året då de var säsongsbetonad försäljning och sen året efter så hade de bytt leverantör och handla inte längre från Lincon.

Alternativet var ju att få någon engelsk kollega att hämta upp batteriet och ta med det som handbagage nästa gång vi skulle på kurs, men det kändes inte som jag kände någon av dem tillräckligt bra för att be dem ta med ett bilbatteri som handbagage 🙂

Så jag hade nästan gett upp hoppet om att få tag på ett backelit batteri när jag helt plötsligt i min jakt på Lucas batterikabelskor (som gick bra till 50%) snubblar in på Shield Batteries artikelnummer 165 i deras klassisk batterisortiment är identiskt med vad jag har fått fram som original +-1mm

Batteriet nedan har inte bara ett gammalt utseende och backelitkärl utan även innehållet är gammal beprövad teknik och innehåller 6% antimon och kan därmed laddas fullt även av en likströmgenerator.

Jag tog kontakt med Shield Batteries och de såg inga problem att skicka ett batteri till Sverige om jag kunde tänka mig att fylla på syran själv så det var bara att beställa och ett batteri är nu på väg.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Äntligen lite goda nyheter på batterifronten

  1. Micke skriver:

    Härligt! Grattis!
    Då blir det Moketräff i sommar då?
    Nordic Mini Meeting med Moke ?

Kommentarer inaktiverade.