Batteri följetongen

För en dryg månad sedan så skrev jag att det ljusnat på batterifronten, men som jag också skrev så lät det för bra för att vara sant för vid närmare granskning så visade det sig att bakelitbatteriet var ersatt av ett vitt plastbatteri samma som jag kan köpa lokalt över disk för halva priset. Surt sa räven….

Så jag tvingades acceptera att det inte fanns några nytillverkade bakelit batterier att köpa, och planerade att ”modifiera” ett av dessa plastbatterier så det åtminstone på lite avstånd skulle se ut som ett gammalt batteri.

Men så fick jag tips av en jobbarkompis att kolla in Lincon batteries om de inte hade något batteri i rätt storle, de tillverkar bakelitbatterier än idag om än i liten skala men som sagt jag behöver ju bara ett 😉

Ett riktigt hantverk som man verkligen kan kalla småskals produktion och inga Kina plagiat, batteriet som passar till Moken har artikelnummer 165 och är på 45 amp L241 B134 H203.

Nu återstår ju bara vad ett sådant batteri kostar och hur man skall få hem det då de inte verkar vilja skicka utanför ön 🙁

Men oavsett så har hoppet nu tänds igen……

Det här inlägget postades i Mini Relaterat, Renovering. Bokmärk permalänken.

4 svar på Batteri följetongen

 1. Offline skriver:

  Köp ett Biltema, kör dit!
  Återvänd hem med stil!
  Du har väl skaffat Moken för att använda den 😉

 2. Offline skriver:

  Då får du väl ta bilen med bombsiktet dit o hämta ett batteri!
  Fast.. dom kanske inte håller för såna långturer? 😉

Kommentarer inaktiverade.