Garagebesök

Att besöka andras garage tycker jag alltid är spännande och ibland blir det lite extra intressant och häftigt som i detta fallet.

 

Vad säger man om denna lilla gula goding, det är en av Europas snabbaste Lotus Europa 🙂 (ursäkta för den vita skuggan i bakgrunden 😉

Men oavsett om det är den vassaste eller inte så är den extrem och lättad i god gammal Alstad Racing stil, här har man till och med lättat bakljusglasen och hålborrat plexiglas bakrutan sågat bort allt utom ytterskalet från glasfiberdörrarna. Jag skoja lite också då han inte var den minsta killen om han även tog ett lavemang innan start 🙂

Men Europan var inte det ända häftiga från det stora landet i väster, det fanns även lite modernare grejor också eller vad sägs om denna lilla skapelsen en Chevron GR8?

Den tredje bilen i garaget var en RS bil eller som det också heter PRC som jag tyvärr inte minns modellen på, men häftigt var det typ en formelbil med kaross 🙂

Publicerat i Uncategorized | 10 kommentarer

GOTT NYTT ÅR

Nu är det 2019 och åter IMM i England skall jag hinna eller skall jag missa ytterligare ett IMM 😉

Det säkraste sättet att finna ut detta är att följa mig på Bloggen, vill ni inte missa när det postas något nytt så klicka bara för att prenumerera så får ni per automatik ett mail så fort något nytt inlägg postas.

Publicerat i Mini Relaterat | 1 kommentar

Gordon Murray

Gordon Murray kommer att tilldelas ordern Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) av Drottning Elisabet i samband med nyåret.

Och ni minns väll hur allt började med Gordons IGM

Publicerat i Mini Relaterat | 2 kommentarer

God Jul

Från oss alla till er alla önskas en riktigt God Jul

Publicerat i Mini Relaterat | 3 kommentarer

55 år idag

Idag den 17 december 2018 är det exakt 55 år sedan den första serietillverkade Mini Moken rullande av bandet i Longbridge.

Denna första Moke var en Austin med chassinummer AABI 513101 som skeppades iväg till Papua Nya Guinea.

Publicerat i Mini Relaterat | 18 kommentarer

Duckhams 20W-50

Världens bästa eller åtminstone världens första Multigrade olja har gjort comeback.

Dunken har fått lite annorlunda färg men är fortfarande i plåt och oljan har samma klassiska gröna färg som sin föregångare.

Självklart har den också samma zinkhalt som originalet.

Jag var bara tvungen att ta en med mig hem, den får stå på hyllan tillsammans med originalet tills det blir dags för ett första oljebyte på Moken.

Tidigare inlägg om mitt oljeval hittar ni HÄR

Publicerat i Mini Relaterat, Renovering | 2 kommentarer

Åldersbestämning av bakluckelås

Det var längesedan listan om var man kan hitta tillverkningsdatum för att säkerställa om alla delar stämmer överens med karossen eller rättar sagt chassinumret.

Det dök upp en fin bild på forumet på låsmekanism till bakluckan och jag fråga om det var ok att låna bilden och det var det, så här kommer bilden.

Här råder det ingen tvekan utan detta lås är tillverkat vecka 13 1976.

Publicerat i Mini Relaterat | 2 kommentarer

Kojepussel

Det dök upp ett Kojepussel i lådan idag, kunde inte låta bli för ett sådant har jag aldrig haft 😉

Publicerat i Mini Relaterat | 6 kommentarer

18 år sedan

Idag för exakt 18 år sedan den sista ”riktiga” kojan rullade av bandet i Longbridge. Totalt byggdes det 5,387,862 Mini under de 41 år som bilen tillverkades.

Den sista bilen en Röd Cooper ovan finns nu till beskådan på British Motor Industry Heritage Trust Museum i Gaydon, där står även den allra först byggda kojan så cirkeln är sluten.

Publicerat i Mini Relaterat | 4 kommentarer

30 år sedan

Idag är det 30 år sedan Alec Issigonis lämnade jordelivet.

Under några år så körde vi i Mini Club Sweden ett minnesrally för Alec denna dag.

Minns även att vi året efter 1989 när vi var på väg till IMM på Silverstone gjorde ett stopp i Birmingham för att besöka hans hus.

Publicerat i Mini Relaterat | 7 kommentarer

Modellbils skåp

I våras så fick jag ett snyggt modellbils skåp av en arbetskamrat som skulle flytta och inte längre hade plats för det.

Sen har det stått hos mig och samlat damm men idag så fick jag ett ryck så nu sitter det på väggen i trappan upp till övervåningen.

Snyggt om jag själv får säga det 🙂

Men det måste ju finnas lite bilar i skåpet, så det blev ett gäng Dinky Mokar från vitrinskåpet och några udda Scalextric som legat nerstoppade i en byrålåda.

Tanken var att det enbart skall finnas Mini Moke i skåpet men det såg så tomt ut så det fick bli lite utfyllnad med Scalextric bilarna.

Om ni är intresserad att läsa lite mer om Dinky Mokar så har jag skrivet lite om dem HÄR

Har ytterligare några okörda och riktigt fina Scalecxtric bilar men det är synd att ta dem ur förpackningen då tappar det liksom en del av tjusningen.

Publicerat i Mini Relaterat | 7 kommentarer

Sugen på glass

Sitter ute på Ulvön i Norrländska skärgården och att tiden har stått still här ute råder det ingen tvekan om 🙂

När det var dags för en glass så hade jag svårt att välja om jag skulle ta en GN Nizza eller en Smuggler men sen såg jag min favorit Big Nut 🙂

Något lite isig efter 40 år i frysen men va fan 🙂

Publicerat i Mini Relaterat | 8 kommentarer

Veckans bild 52

Publicerat i Mini Relaterat | 2 kommentarer

Veckansbild 51

Publicerat i Mini Relaterat | 4 kommentarer

Dags för lite politik igen

Idag så passera riktpriset för 95 oktanig bensin 16:- och det har med all rätt blivit ett himla liv.

Detta såg jag i min kristallkula redan 2015 och det kommer att bli mycket värre eller vad sägs om en ökning av bränsleskatten på 224%?

De som beslutade och röstade för en automatisk index reglering av skattehöjningen ville nog inte se vad det innebär rent praktiskt.
En årlig uppräkning på 4% så ökar skatten med 48% på tio år, efter 20 år 119% och efter 30 år 224% så passa på att tanka nu för sen har ni kanske inte råd.

Den kraftiga höjningen på 55-60 öre som gjordes 2015 motiverades med det låga oljepriset och den minskade bränsleförbrukningen.

Men hur blir det nu när kronan rasar och råoljepriset rusar i höjden, sänker man då de där 55-60 örena? Nej skulle inte tro det.

Vi måste bli mer som de franska bönderna, då kanske de fattar att deras mindre genomtänkta beslut faktisk drabbar deras väljare.

Mitt tidigare inlägg hittar ni HÄR

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Dags för lite politik igen