Historisk ögonblick

Idag den 16/10 2011 klockan 15:29 så skrivs det historia, då står nämligen Moken åter på egna hjul. Bilden nedan är tagen några minuter senar då Moken även andas frisk luft igen, även moder natur var på strålande humör och lös från en klarblå himmel. 

Att det tog 19 år att få bilen på hjul igen kan kanske kännas lite i överkant men det spelar mindre roll nu. Skall man se något positivt med detta utdragna förfarande så är sanningen ju att om jag monterat ihop bilen för 17år sedan när den kom från lack så hade det ju varit hög tid för en ny renovering men det slipper jag ju nu så snacka om effektivitet 😉

Men tiden i frihet blev kortvarig, efter lite fotograferande så rullades den in igen men nu med rumpan först så jag skall få plats att lägga i motorn.

Fler bilder hittar ni HÄR

Till alla tvivlare vill jag bara säga, SHI FICK NI jag hann före första snön!!!

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Historisk ögonblick

 1. micke skriver:

  Jättekul. Stort grattis till dig Thomas. Måste vara skönt att din tidsplan håller 🙂
  Verkligen roligt att se den på hjul, på utsidan 🙂

 2. swemoke skriver:

  Tack Micke,
  Ja det var en häftig känsla som jag under många år inte trodde jag skulle få uppleva.
  Men en sak jag upptäckte när den kom på hjul är att det finns ingen fjädring alls i bilen den är styv som en pågap*** fjädringsdonen är nog lite väl styva efter nästan 45 år 😉

  Men det blir en senare fråga nu skall jag montera i hop motorn och måla allt en gång till så det blir enhetligt, sen återstår det bara att se om den går att lägga i uppifrån eller om framvagnen måste av igen.
  Tänkte testa utan topp och ev. gänga av toppbultarna så motorn blir lägre, men du har ju sagt att det går men att det är trångt.

  Men nu har jag hela vintern på mig.

Kommentarer inaktiverade.