Moke gör comeback

Trot eller ej men nu gör Mini Moke comeback på den engelska marknaden, karosserna skall som grädde på mosen byggas i England närmare bestämt i Midlands, men slutmonteringen kommer att ske i Cerizay i Frankrike där även de elektriska Mokarna monteras.

Det handlar i första hand om 56 bilar, varför just 56 bilar undrar man kanske, men det är en för varje år sedan den första Moken rullade av bandet i Birmingham 1964.

Priset blir £20,000 exklusive moms och övriga skatter och den kan fås i hela 14 färger.

Bakom denna nya satsning står Moke International, som köpte rätten till varumärket Moke 2015. Just nu så kan man enbart beställa bilen i England men man planerar att också börja saluföra bilen i övriga Europa och USA i framtiden.

Mer info om dessa första 56 bilar finner ni HÄR

Blir lite nyfiken på vem som skall svetsa samman karosserna i Midlands, vad finns det för företag där som är små nog men ändå har kapacitet att bygga 56 karosser?

Mini Spares har sitt fäste i Midlands men det känns långsökt, minns att Minisport 2008 börja sälja de Kinesiskt byggda Moke karosser som kit car så det har ju funnits ett intresse från tillbehörsfirmorna att göra något större.  

Jag får helt enkelt ta reda på detta genom att skicka in en intresseanmälan, sätter adressen 22 Park Lane, London som adress så tar de säkert min förfrågan på allvar 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

7 svar på Moke gör comeback

 1. Ola skriver:

  Var beställer man?

 2. Offline skriver:

  Finns en del kul adresser i London.
  Hus som bara är fasader som döljer deras tunnelbanesystem där det går ovan jord.

 3. Offline skriver:

  Men hur snyggt är det med 14 färger?
  Inte hade någon camouflage-lack så många nyanser?!

 4. Offline skriver:

  Var finns firman som säljer karossplåt till en Moke, kanske just i Midlands?
  Har för mig dom även säljer hela karosser, både engelsk och australiensk version.

  • swemoke skriver:

   Tanken slog mig men en snabb googling så blev Mini Spares det närmaste Moke jag kom. Varken Moke Panel eller M parts har sin verksamhet i Midlands

Kommentarer inaktiverade.