Ojoj vad är det som händer??

Var tvungen att nypa mig i armen två gånger för att kolla att jag verkligen var vaken och inte bara drömde, Näringsdepartimentet har gett Transportstyrelsen i uppdrag att titta på hur reglerna för kontrollbesiktning skulle kunna göras om.

bilprovningen_arlov   bilprovningen_arlov2
Foto: Stenbergs Bild AB

Transportstyrelsen är nu klar med sin utredning och föreslår att lagen om den årliga kontrollbesiktningen för personbilar skrotas och görs om till att gälla 24 månader efter senaste besiktning.

Man har efter mycket utredande kommet fram till att de olyckor som händer på våra vägar oftast inte är relaterade till tekniska fel på bilarna så ur ett trafiksäkerhetsperspektiv räcker det att kontrollera fordonen var 24 månad.

För släpvagnar upp till 750 kg föreslår man att besiktningskravet helt tas bort, man kontrollerar ju i princip endast lampor och däck och det ligger ju även som ett brukande krav att kontrollera före körning.

Men nu till det mest fantastiska, fordon som är 40 år eller äldre undantas helt från besiktningskravet!!!

Transportstyrelsen föreslår att lagändringarna skall träda i kraft den 4 februari 2018, så vem vet är jag tillräckligt långsam så kanske jag aldrig behöver besiktiga Moken 😉

Lite onödigt vetande, bilden ovan som är Bilprovningen i Arlöv som den såg ut 1982, det var här min gamla VAN blev godkänd med Sveriges bredaste spårvidd bak som ni kan läsa mer om HÄR

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ojoj vad är det som händer??

  1. Ola skriver:

    Halleluja

  2. Offline skriver:

    Då hinner du även krypa till England och hämta batteriet 😉
    Alternativt lära dig gjuta ett själv!

Kommentarer inaktiverade.