Det historiska ögonblicket

Som jag skrev lite snabbt igår så var det en historisk dag igår Motorn startades upp för första gången sedan en kort provkörning ca:500m i augusti 1992 sen har den legat i dvala.

Men allt börja egentligen redan i tisdags då tändkablar och spole kom på plats.

tändhattar

Min fina NOS spole som jag tidigare monterat hade ”fel” anslutning till tändkabeln så jag var lite kluven men till slut så föll jag till föga och bytte till ”rätt” spole 😉

Skall jag vara riktigt ärlig så har jag aldrig tänkt på detta och troligen alltid haft moderna tändspolar på mina tidigare kojor (läs blå tvi, tvi) men nu vet jag bättre 😉

tändspole1   tändspole

När så tänddelarna var på plats så blev frestelsen för stor, kommer den att tända till?

Ja koppla ett separat batteri då jag fortfarande inte har monterat batterikablarna.
Behöver veta hur stort batteriet skall vara och om det är den äldre typen med utanpåliggande bryggning mellan cellerna och separata skruvlock eller om det var ett modernare slätt batteri med två platslock, om ni vet eller ser någon bild så hör av er.

Men som sagt lite startgas i förgasaren och jag vred spänt på nyckeln, och fan vilken känsla när den tände till för en sekund.

Men för att inte förivra mig att starta den utan att säkerställt att där var oljetryck så släckte jag och gick in.

Men så igår spädde jag oljepumpen med två fulla oljekannor och körde på starten i kombination med startgas till oljelampan slutligen släcktes.

Kasta ett snabbt öga i tanken lite skitig så jag torka av den så gått det gick och slog sen i en liter soppa och titta spänt om det skulle börja droppa under bilen men icke!!

tank

Nu var så det stora ögonblicket inne och hur det gick det vet ni redan men här är lite video bevis…..

Tyvärr så är där ett vinnande ljud från generatorn, låter som ett lager men det är självklart nytt och var helkapslat men jag får titta på det lite senare just nu så är det viktigare att fortsätta med saker som behöver på plats för den första provkörningen men jag testa både backen och ettan och den driver 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.