Nytt ledningsnät

Har gått och smakat på om jag skulle satsa på ett helt nytt ledningsnät till Moken eller använda det befintliga.

Jag snyggat upp det gamla ledningsnätet och lindat om det med ny tejp för 17 år sedan, men på de tygspunna kablarna där trillar tyget sönder bara man petar på dem och koppartrådarna är svarta i ändarna så jag har varit tveksam en längre tid om jag verkligen skall använda originalet.

Satt därför och googla lite i går när Auto Sparks dyker upp £146 plus moms och frakt totalt £200 för ett helt nytt komp ledningsnät. Skicka ett mail till dem idag och fråga hur likt originalet ledningsnätet var, de svara efter en dryg timme att alla kabelfärger var samma och de tygspunna kablarna på originalet var även tygspunna på den nya med och var jämförbart med originalet, så nu är det beställd.

Exakt leverans är lite osäkert men det kan ta upp till en månad då de tillverkar dem efter hand som de säljs.

Men vem fan har brått 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat, Renovering. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytt ledningsnät

  1. micke skriver:

    De ska vara bra enligt folk som köpt. Det finns andra firmor också, tror jag såg ett tips på early mini forum häromdagen. Google är din hjälp för att hitta det forumet som ligger under specialist mini forum. 🙂

  2. swemoke skriver:

    Tack för tipset, inget forum jag har hittat till tidigare, men mycket trevlig läsning.
    Men jag hittar inte någon topic om topicen om olika ledningsnät men jag hitta en topic om en Riley Elf ombyggd till Beach Buggy som nu är under renovering och han hade köpt från Auto Spark så jag är åtminstone inte ensam 😉

    Jag hitta även en firma i Australien som man tipsa om på det Australiska Moke forumet men den var mycket dyrare 3500:- plus frakt från andra sidan jordklotet.

Kommentarer inaktiverade.