En historisk dag

Senast jag var i garaget LÄNK så gjorde jag en inventering vad som skulle göras och det trågiga var att man behöver göra om saker som redan var fixat då bilen stått ytterligare 6 år sen senast den var i gång.

Bränslepumpen hade än en gång lagt av och den fick en lite översyn och felet var detsamma som förra gången oxid på brytarna i pumpen.

Men då jag redan testat att putsa dem med 1200 papper så tänkte jag byta dem istället, hade en ny sats brytare men tyvärr så ser jag nu att det förvisso är NOS men inga original brytare.

Men man tager vad man haver som Cajsa Warg sa en gång, så de får duga som en temporär lösning tills jag får tag på en original sats.

Efter ett lätt hjärnsläpp (man skall alltid ta en bild) jag satte kabeln från brytaren på matningen så det blev kortis men efter att ha stannat upp och tänkt till lite så hoppa pumpen snällt igång.

Allt återmonterades och nu var det dags att med spänning vrida på tändningsnyckeln men fortfarande stendöd även med startgas, men startar den inte på startgas så kan det inte vara mycket annat än att det saknas gnista.

Helt rätt ingen gnista och snabb mätning på tändspolen konstant 12 volt på kabeln till fördelaren ingen kontakt över brytarna alltså, nya brytare men 6 år i ett icke uppvärmt garage är inte optimalt, men här nöjde jag mig med ett 1200 papper och sen var det klart och fin gnista.

Testade igen lite startgas sen hoppa den snällt igång men dog så fort startgasen tog slut, men höll jag två fingrar över insuget så höll den sig igång.

Så den får för lite bränsle men då den gick fint för 6 år sedan så började jag inte skruva i blindo, ser att det droppar bränsle från röret till munstycket så jag tror att den drar i sig tjuvluft den vägen så jag får ta av och titta lite närmare på förgasaren.

Men den gick inte sämre än att man med lite chock kunde ta en lite premiär tur, senast var sommaren 1992 innan den plockades ner.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat, Renovering. Bokmärk permalänken.

6 svar på En historisk dag

 1. Micke skriver:

  Oj, det trodde vi inte!
  Grattis, bra jobbat 👍

 2. Ola skriver:

  Det var kul och uppmuntrande nyheter. Det finns hopp för framtiden! Hälsningar från hela Mayhem Racing!

 3. Offline skriver:

  😱😱😱 Dä va som f-n 😱😱😱
  Då blir det inte konstant 🅿 längre?
  Men vem är den gamla gråhåriga
  farbrorn som kör 😜
  Men nog var filmen längre från början?
  Ser nämligen ut att att ha gått vilt till då främre navkapslarna blåst av!
  Å du vet ja har inte råd leverera fler…

 4. Offline skriver:

  Aha! En inhyrd statist 😉
  Mmm.. skrattet i bakgrunden lät bekant 😜

Kommentarer inaktiverade.