Morris Typ JE

Morris Typ J hade premiär visades 1948 och började levereras 1949 och producerades sedan fram till och med 1961

Men trot eller ej, nu kan man åter beställa eller åtminstone lägga en förhandsorder på en fabriksny Morris Typ J men med tillägget E

Vad är nu detta, jo ytterligare en lycksökare på elbilsmarknaden, man köper färdig drivlina som man stoppar in ett plåtskal och helt plötsligt har man fått till en bil.

Men vem står bakom företaget, ja det hör hemma i Kina och VD för bolaget är Dr Qu Li told och han har även tidigare visat stort intresse i brittisk bilindustri.

Men nu har han köpt rätten att använda namnet Morris Commercial och väcker liv i en gammal klassiker, men inredningen hur tänkte han där….

Planen är inledningsvis att tillverka en begränsad första serie på 1000 bilar, slår detta väl ut så skruvar man upp takten.

Man kan tycka vad man vill om dessa retro bilar, urkojan ny produceras nu i en extremt dyr version och Folkvagnsbussen skall också återuppstå en el variant, men oavsett så tycker jag att det är skoj att någon vågar satsa på något annorlunda.

Vad som är lite extra skoj är att det påminner lite om konceptet med kojan, den skall komma i flera olika versioner så som Pickup, plåt VAN och en glasveranda, så jag väntar på Jeep versionen då slår jag till 🙂

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.