Pluskabeln har anlänt

Det har varit många turer omkring batteri och jordkablar och batterikabelskor och jag har velat fram och tillbaka och hade i princip bestämt mig för ett nytt plastbatteri och vanliga traditionella polskor.

Men som ni ser på inlägget nedan så snubbla jag helt plötsligt över ett backelit batteri i rätt storlek, sen fick jag en länk om hattkabelskor av en följare här på bloggen och sen var jag fast igen i mina Luckas batterikabelskor.

Det finns några som faktiskt kan leverera nya hattkabelskor och de säger att de är genuina Lucas men när jag tittar på bilderna så blir jag tveksam de är för fina och saknar original påsen.

Bilden till vänster är från en firma i USA och den till höger en begagnad original.

 

Sen är det ett annat problem som man kanske inte tänker på om man köper lösa kabelskor, dessa skall lödas på och det är inte helt lätt.

Tenn har en smältpunkt på 232˚ och bly 327˚, så man måste över 232˚ men en bra bit under 327˚ annars så ligger allt på garagegolvet och man får beställa ny batterikabelsko 😉
Efter lite sökande på nätet så får jag syn på denna NOS jordkabelfläta med den korrekta runda formen med pålödda hattkabelskon, var fanns då jordkabeln jo på Cypern det är kanske inte där man i första hand tänker sig gamla reservdelar men har inte Engelsmännen haft någon militärbas där?

För er med ett tränat öga så kan jag bekräfta att min nya fina jordfläta inte har ordet ”Patented” ingjutet och att Lucas inte heller är upphöjt för denna jordflätan är av lite nyare modell där man förenklat gjutformen, vet inte exakt när detta gjordes men gissningsvis i början på 70-talet så den är nyare än bilen men fortfarande en originaldel.

Har redan funderat på hur jag kan få den att gråna om man lägger den ute ett år eller två blir den grå då tror ni 🙂

Hur som hels så har jag nu min jordfläta så nu söker jag bara efter en komplett minuskabel fram till startsolenoiden med tillhörande hattkabelsko anslutning, någon som har en liggandes?

Jag är även intresserad i lösa eller avklippta batterikabelskor, jag behöver en minus men tar gärna även en plus så att jag kan testa att löda.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

7 svar på Pluskabeln har anlänt

 1. Offline skriver:

  IMM 2019?

 2. Offline skriver:

  Bara om du kör dit, igen släp!

  • swemoke skriver:

   Att köra dit är inget alternativ så släp blir det men sen kanske den kan få rulla lite på vänstersidan ☺

 3. Offline skriver:

  *ingen* Fan att man inte kan stava..!

 4. Offline skriver:

  Så… en NOS del som var för blank?
  Tja, all beror väl på förvaringen 😀
  Så ”lagra” du den rätt några (25?) år så ser den säkert rätt ut sen 😉

  • swemoke skriver:

   Jo 25 år i kallförådet så blir det säkert rätt grå nyans men snabb huvudräkning säger att så länge kan jag inte vänta max 10 år.

Kommentarer inaktiverade.