Mordvapen till salu

Hitta lite info om en intressant film Mordvapen till salu från 1963, någon som sett minns eller till och med har en kopia av denna?

mordvapen

Filmen handlar om en bilskojare som säljer undermåligt reparerade bilar (mordvapen) delar av filmen är inspelad på Gelleråsen och ett gäng från gamla Club Seven agerade statister med sina bilar så det skulle vara skoj att ha sett den.

Svenska Filminstitutet beskriver handlingen enligt nedan…..

Olle Björnsson är verkmästare på en stor bilfirma, där tävlingsföraren Speedy också arbetar.
En kväll blir Olle vittne till en svår olycka med en sportbil. Han tar hand om en flicka, Eva Larsson, som överlevt olyckan. Hon har ingenstans att ta vägen och får stanna hos Olle.
Han misstänker på goda grunder att det varit något fel med bilen. Den är antagligen en av de nödtorftigt upprustade, begagnade bilar som den senaste tiden sålts i Stockholm. Även ett par journalister har upptäckt att denna och en tidigare olycka förorsakats av bilar som varit rena dödsfällor.
Den skrupelfrie försäljaren är Ralph Hökmosse, Höken, känd tävlingsförare och direktör för Garantibilar med flott kontor på Östermalm. Men hans verksamhet omfattar också en liten verkstad utanför Stockholm, där hans hejdukar Tattarn och Rovan försöker fräscha upp gamla bilvrak, som sedan säljs med stor vinst. Med hjälp av Eva, Speedy och dennes kamrat Tjabo försöker Olle sätta fast Hökmosse.
Strax innan Speedy ska lägga fram de bevis han lyckats få fram mot Höken körs en viktig tävling. Höken tränger Speedy av banan för att därmed röja ett besvärligt vittne ur vägen.
Bilen slår runt och lägger sig på taket. Tjabo, som ser olyckan, tappar besinningen och när Höken kommer in på nästa varv kastar han en eldsläckare genom vindrutan på Hökens bil.
Hökans bil slår runt och han omkommer. Speedy har klarat sig, han är inte livsfarligt
skadad.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mordvapen till salu

  1. Offline skriver:

    Glo Ente på den! Låter livsfarlig!

Kommentarer inaktiverade.