Nyckeln passa

När jag fick min nya fina nyckelring från Australien flytta jag över originalnyckeln till Moken men den är ganska sliten och har känts lite bräcklig.

Så originalnyckeln skall bara användas när man riktigt vill finköra 😉

Jag börja kolla runt om det ev. skulle gå att få tag på en originalnyckel, hitta ett inlägg på hundkoja.com där det fanns tips om keytrader.co.uk sagt och gjort jag kontaktade dem och de bad om bild och kod för att det skulle bli 100 rätt.

sid2   sid1

DE kom tillbaka två dagar senare och sa att de kunde fixa en nyckel till mig och priset var fantastiskt £1.42 för nyckelämnet och ytterligare £2 om de skulle slipa, det var så billigt så jag tog två 🙂

Men som alltid, låter det för bra för att vara sant så e det oftast inte 100% överensstämmande med verkligheten för så här ser den nya nyckeln ut.

20150213_161400_resized

Men den passar i tändningslåset och det är ju bra bara de 😉

Jakten på en originalnyckel fortsätter nu har jag vänt blicken mot Norge får se hur det slutar.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat, Renovering. Bokmärk permalänken.

8 svar på Nyckeln passa

 1. Micke skriver:

  🙂

 2. Offline skriver:

  Ser ut som en FORD-nyckel i början (”Dagenham dustbin”) men på slutet bättra det sig!
  (Italy 🙂 )

 3. Offline skriver:

  Vilket geni var det som rekommenderade detta företag? 😉

 4. Offline skriver:

  Fick extranycklar med kombin där säljaren var så stolt han ordnat nya, synd dom var så dåligt slipade att dom knappt passade i varken tändningslås eller dörrlås.
  Gjort i sverige!

  • swemoke skriver:

   Det är bättre att gå över ån efter vatten (oftast bättre vatten) beställ en ny nyckel från Keytrader och har du inte nyckelnumret (kan även stå på tändningslåset) så beställ en blank nyckel och få den filad i Sverige.

   Men det är inte så enkelt att dina cylindrar är slitna så en ny nyckel placerar stiften lite fel?

 5. Offline skriver:

  Slitna? Tja.. det är milt uttryckt!
  Tänker inte krångla med dom nycklarna överhuvudtaget för nya lås är vad som behövs men med tanke på ditt tändningslås passade sådär så är väl frågan hur man ska göra?
  Hmm, sälja bilfan till en fd Midas-ägare kanske? 🙂

  • swemoke skriver:

   Mitt problem med tändningslåset var att jag skulle flytta över original låscylindern och den bottna inte riktigt så den låstes inte fast men lite puts mot garagegolvet så satt den där 😉 Sälja???

Kommentarer inaktiverade.