Tenez à gauche!

Fick ett mail från en blogg besökare, han tyckte det saknades bilder på hur det såg ut innan dagen D den 3 september 1967 och skickade med en bild av vad som mötte alla vid gränserna in till Sverige.

web_vtrafik1

Det var denna typ av skylt jag saknade när jag 1989 tvingades prova på vänstertrafik 😉
Var börjar egentligen vänstertrafiken när man kör av färjan i England, när skall man styra över till vänster?

Det enkla och brorduktig svaret är ju självklart direkt när man kör av färjan, men då det endast är en ända lång kö av färjan så är det svårt att tillämpa höger eller vänstertrafik.

Nä jag kan upplysa alla att vänstertrafiken började efter den gigantiska tullhangaren som man skulle passera och berätta hur mycket pengar man hade med sig och när man tänkte åka hem igen.

Det var 10-12 filer in in denna byggnad och den fylldes på från vänster till höger och självklart så hamnade vi bland de sista portarna vilket betyder den högra delen av byggnaden.

Efter utfrågningen så körde man bara rakt igenom huset och på andra gick alla filerna samman som i en tratt och jag följde snällt den högra kanten och det var fortfarande bara en fil men nu med en hög refug på vänstersidan så man inte skulle köra fel, jag insåg att vänstertrafiken hade börjat när vi möter en buss på FEL sida av vägen 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tenez à gauche!

  1. micke skriver:

    Kanske dags att uppdatera min sida om händelsen, har ju tillkommit en del i arkivet sedan sista uppdateringen…
    http://hem.bredband.net/b132258/hogertrafik/

    • swemoke skriver:

      Ja den är härlig den sidan, och tar man bort lite i adressen så öppnar sig även andra roliga bilder.

Kommentarer inaktiverade.