Lite mer om färger

Jag hitta en BMC färgkarta för årsmodell 64-67 på twitter, mindes då att jag tidigare skrivet något om färger och länkat till ett forum där man så att säga gått på djupet beträffande färger på Mini visst är det skoj med nördiga personer 😉

LÄNK till det tidigare inlägget.

Men någon färgkarta fanns inte i tråden så den kommer här.

fargkarta

Vilka färger har ni själv haft?
Själv så har jag bara haft (en har jag kvar) tre av färgerna som finns med på kartan, GN13 såklart sen var min Mini Van BU15 och min första koja var WT3.

Fanns det verkligen inga svarta bilar 64-67, jag hade en svart 69:a och det var när alla skulle bygga cabbar på kojan så jag ville inte vara sämre utan även jag såga taket av en.

IMG_0041

Sen för att den skulle skilja sig från tidigare byggen och samtidigt vara styv som en påga**** så svetsades dörrarna igen helt i framkant och halvvägs baktill, svetsa även in en kraftig fyrkantsprofil mellan torpeden och bakre hjulhuset.

Sen såga jag ut en mindre dörr i den gamla dörren och en plåt mellan dörrens ytterplåt och fyrkantsprofilen så blev det en bred tröskel som på den gamla måsvinge Mercan 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

3 svar på Lite mer om färger

 1. Ola skriver:

  Jag har haft 50 st Mini´s i de mest blandade färger. Just nu en Mini 1000 1978 i originalgult och en 850 1966 som är just svart. De mest extrema färgerna kan ju nämnas, det måste vara DNJ927, en Cooper 1965 som jag klädde med röd krossad plysch, träpanel från Fiat 850 sport och en fantastisk matt svart kulör med tonade tjusiga eldsflammor. Bilder finns! Eller en Cooper 1966 ETH541 eller ETH542, minns inte vilken det var, hade båda dessa regnummer samtidigt. (finns ju bilder i källaren) Den bilen hade en besynnerlig ljusblå metallic med fejkat vinyltak av body. Den bilen hette Carola och lever ännu med annat regnummer som en Cooper S cab (Staffan A).
  Andra udda färger, Copper 1969 ETH??? silver med svart vinyltak. Ja listan kan göras lång, varför har man inte dokumenterat mer? Tja, man trodde man var odödlig och att det fanns oändligt med bilar i aldrig sinande ström…..

  • swemoke skriver:

   50st!!
   Det har ju inte jag haft men jag har åtminstone haft tvåsiffrigt med kojor samtidigt men hur många det varit totalt vet jag inte riktigt hundra men runt ett tjugotal.

   Ola du får gärna maila mig bilder och en liten story om de bilar du känner för på moke (@) pudenitroz.se så kan alla få titta på dem och njuta av lite historia bakom bilarna.

 2. Ola skriver:

  Oj, kollade bilregistret och såg att jag hade en 1000 1972 i lejongult också. Den hade jag ingen aning om.

Kommentarer inaktiverade.