Moke leveranserna börjar snart

Man jobbar just nu för högtryck i Chery Motors fabrik i Kina för att under denna månad kunna börjar levererar ut de första kundsålda ”NYA” Mokarna till kunder i Thailand, Mauritius och Karibien .

new_moke
Högtrycket framgår kanske inte så tydligt på bilden men allt är som sagt allt är relativt 😉

Man kan ju undra när de första kommer till Europa eller rättar sagt om de kommer till Europa skall vi gissa på 1 stjärna i Euro NCAP originalet var nog tyvärr ännu sämre åtminstone vid påkörning bakifrån men man skall aldrig säga aldrig, enligt Cherys hemsida så säljs deras bilar redan i 11 länder i Europa.

Ni vet väll att Chery Motors även producerar Jaguar och Land Rover åt Tata Motors så kartan över biltillverkare har onekligen skrivits om och kanske kan vi nu kalla Chery för nya Leyland de producerar ju trots allt tre bilmärken från Leyland tiden, jajaa Moke var inget eget bilmärke under Leyland tiden men nu skall vi inte hänga upp oss på petitesser…..

 

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.