Prisoner Moke

Inte var dag det finns en Dinky Prisoner Moke i nyskick till salu på Tradera så passa på att utöka er samling av Dinky Mokar.

Prisoner_Moke
Prisoner Moke No. 106 (1968-1970)

Jag har tre så jag avstår från denna och låter någon annan få möjligheten att bli lycklig ägare 😉

dinky106
Min samling an 106:or

Jag skriver på en artikel till MSCS klubbtidning om Dinky som företag och deras olika Mokar, har kommet en bit på vägen men som ofta så kommer det andra saker i mellan men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge 😉

Ett lite smakprov på artikeln ser ni nedan…….

Det användes under årens lopp fyra typer av fälgar/hjul, de tidiga Mokarna hade metalfälgar med lösa gummidäck s.k. Spun hubs eller Turned hubs.

Men granskar man dem så upptäcker man att det faktiskt finns två olika av de tidiga Spun hubs på bild 1 ser ni den mer påkostade lite större niten som ser ut som en kapsel, på bild två ser man den enklare och vanligare mindre niten.

Dessa hjul/nav ersattes senare av vad Dinky kalla Speedwheels som var helgjutna svarta plast hjul  bild 3.

Sen finns det faktisk ytterligare en version, i samband med att Tiny´s Moken börja produceras så fick den en femekrad metallfälg, denna fälg var unik för denna modell men då mycket gjordes manuellt så finns det även vanliga No:342 med denna fälg.    

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

3 svar på Prisoner Moke

 1. Micke skriver:

  Låter som en kul artikel!
  🙂

 2. Micke skriver:

  vad billig TraderaMoken var…

  • swemoke skriver:

   Jo därför avstår jag 😉
   Men i min prislista från 2009 så står den som $175-225 och är den dyraste.
   Jag bjuder på lite text till från den kommande artikeln

   Prisoner Moke
   No. 106 (1968-1970)
   Denna modell har sitt ursprung i en TV serie The Prisoner där hämta man upp Hotell gäster med tre vita Mini Moke, dessa bilar hade sittdynor och kapell i ett vit brunt och orange randigt tyg och på huven hade den en Penny-Farthing och TAXI som nummerskylt.

   Detta är den absolut mest eftertraktade modellen av Dinky Toys Mokar och således den dyraste, den såldes endast under två år.
   Det sägs att den förväntade försäljningen var större än den verkliga så de vita osålda Prisoner Mokarna som blev kvar hos Dinky när produktionen lades ner sprejades helt sonika om blev gröna och såldes som standard No. 342.
   Men dessa kan spåras på att de alla har ett hål för antenn på höger framskärm, denna antenn fanns nämligen enbart på Prisoner Mokarna så har du antennhål på en grön så har den varit vit.

   Vad är unikt förutom den vita färgen och den lilla antennen?
   Jo den har ett vitt och rödrandigt kapell samt även en vit täckkåpa över reservhjulet samt bruna pontoner.

Kommentarer inaktiverade.