Tut tut

I fredags så tuta det till i brevlådan och en skaplig Lucas 9H tuta anlände från det stora landet i väster.

tuta1   tuta2

Skicket är skapligt inte perfekt men minst lika bra som min gamla bortslarvade, men med lite handpåläggning så tror jag att den blir representativ och kan monteras 😉

Sskall man vara riktigt petig så är tutan inte exakt som min gamla vilket jag inte tänkte på förrän jag skulle kolla hur kablarna skulle dras, på vissa lite större modeller så satt det det två signalhorn ett High och ett Low horn och High hornet satt först och har därför dubbla stiftanslutningar ena sidan kablarna från bilen och sen satt det korta kablar vidare till det andra hornet.

Nu vet jag inte om det finns två typer av H horn med enkla och dubbla anslutningar eller att Moken egentligen skall ha ett L horn som har enkla kabelanslutningar.

I min reservdelskatalog så finns det bara två ännu tidigare tutor upptagna modell 1849 och den lite senare 6H men MK2 är inte med så troligen kom 9H med MK2.

Men som jag skrivit tidigare så vet jag att jag inte kastat min gamla tuta så förr eller senare dyker den upp och då får vi svaret på vad som är rätt och fel.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.