Förgasar konvertering

Idag så var det åter dags att titta lite på förgaseriet, jag hade ju förutom originalförgasaren även en NOS förgasare och den tänkte jag skulle komma till användning nu efter många års förvaring.

forgas1

Men det skilde lite på chokereglaget så därför skulle detta flyttas över från den gamla till vänster, var lite osäker på om axeln verkligen var samma då det såg ut att vara en mutter på den nya medan det var skruv på originalet.

Men det visade sig var samma gängade axel på båda så inga problem här, men även muttern till gasarmen var annorlunda och med det gamla chokereglaget monterat så gick den emot muttern på gasarmen så det var bara att flytta över även den sen gick det som smort 🙂

forgasre2

Anledningen till de längre muttrarna och den annorlunda förgasararmen är att förgasaren är avsedd för dubbelmontage så här skall sitta två rörstumpar som förbinder förgasarna så de synkar vid gas och choke.

Gick det att montera nu då? Jo nu passar både gas och chokevajern men jag hade förträngt att den lilla skruven som skall hålla chokevajern på plats i hållaren var avdragen så denna måste borras ut först så förgasaren blev inte monterad idag heller 🙁

forgasarplatta2

Det här inlägget postades i Mini Relaterat, Renovering. Bokmärk permalänken.

2 svar på Förgasar konvertering

  1. Micke skriver:

    hade kanske varit roligare med en NOX förgasare? 😉

Kommentarer inaktiverade.