Biltest 1

Som jag skrev förra fredagen så tar vi en paus i fotoalbumet med racebilder och tar en biltest eller två i mellan.

Först ut blir en test utav en BMC 850 Countryman exakt årtal har jag inte men en bytesmotor utan topp kostade 475:- och det bör ha varit när Countryman introducerades tidigt 60-tal (61-62)

Testet hittar ni HÄR
© Teknikens Värld

Jag minns att jag gjort ett eget jämförelsetest mellan en BMC 850och Volvo 850 som jag tror även var publicerad i MCS klubbtidning men inte helt säker.

Men testet gjordes i alla fall i samband med att Volvo 850 introducerades 1992 och som även fick Volvos nya revolutionerade SIPS (Side Impact Protection System), men det är i princip bara två tvärgående balkar en bakom instrumentbrädan och en under stolarna och det har ju kojan haft sen starten 1959 så det blev inga pluspoäng i testet. Tyvärr så patenterade BMC aldrig sina balkar så Volvo tog åt sig äran 1991 😉

Sammanfattningen av testet blev att det i stort sett bara skilde en cylinder och en växel till Volvon fördel men att driftekonomin på kojan var betydligt bättre så Kojan stod som klar slutsegrare i testet.

Nästa vecka så blir det en test av det ultimata fordonet Mini Moke så missa inte att kolla in bloggen även nästa fredag 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

8 svar på Biltest 1

 1. Magnusson skriver:

  Har för mig att Volvon hade airbag med och att du hade beeerbag =)
  Har jag fel för mig??

 2. offline skriver:

  Magnusson, tror nog fortfarande det är så 🙂

 3. offline skriver:

  Att Volvo har airbag? Ja det vete f-n, har aldrig haft en sån ny…

Kommentarer inaktiverade.