Anderstorp stänger ner

Motorbanan Scandinavian Raceway i Anderstorp lägger ner sin tävlingsverksamhet, men inte av ekonomiska skäl utan p.g.a. att de har polisanmälts två gånger för att ha överskridit den tillåtna ljudnivån på 95 decibel (av en lokal politiker).

anderstorp

När banan byggdes i slutet på 60-talet så fanns det ingen att störa på kilometers avstånd men precis som i Falkenberg så har det byggs bostäder allt närmare banan och helt plötsligt så upptäcker dessa villaägare att de bor granne med en motorbana och när de sitter ute i trädgården så störs de av ljudet. Men visste man inte att om man väljer att bo granne med en motorbana så finns risken att man under vissa tider kan höra motorljud??

Att banan fanns där innan all annan bebyggelse syns på bilden nedan.Anderstorp68

95 dB  hur högt är då detta? 60dB är normal samtalston och vid 90 dB så skriker man.
Vid senaste hemma matchen för Malmö FF så uppmätte man 113 dB och detta på en fotbollsstadion som i detta fall ligger ganska centralt hur tror ni polisen hade hanterat det om man hade gjort en polisanmälan för hög ljudnivå?

I andra ändan av stan ligger ett nöjesfält med en utescen där man anordnar konserter vilket har orsakat en del klagomål gällande störande ljud.

I detta fall så svarar politikerna att om man väljer att bo i en större stad så får man räkna med att det på kvällar och helger kan förekomma störande ljud.

Slutsats, bygg motorbanorna inne i städerna eller åtminstone så nära att man inte stör folket på landsbygden, eller asfaltera fotbollsarenorna så får vi ner dB till omkring 100 och blir samtidigt av med fotbollshuliganismen 😉

Själv bor jag en bit från Sturup Raceway och jag tycker tvärt om det skoj att sitta och lyssna och försöka gissa bilmodell 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

1 svar på Anderstorp stänger ner

  1. offline skriver:

    Får väl bygga ett litet kärnkraftverk i depån så det går köra elbilsrace där istället då!

Kommentarer inaktiverade.