Gamla racebilder 2

Äntligen fredag och som utlovat ny racebild uppgrävd från det förflutna 😉

anderstorp_89

Här är det Trollracing eller vad de kallade sig från Trollhättan som förbereder sig, killen med hjälmen är Moke ägaren Calle B men vem som sitter i är lite osäkert men jag tippar på tidigare Mini Marcus ägaren Olof E, Mårten kan du rätta mig även denna gången eller var det rätt denna gången? Om jag gissar tillräckligt ofta så till slut måste jag ju pricka rätt 😉

Bilden är som synes från den 14 oktober 1989 och racet kördes på Anderstorp och det var ganska hög luftfuktighet som ställde till det för några, vi hade behövt dubbla torkare en på insidan också 😉

Men vems är kojan till höger på bilden bakom staketet med den mycket trendiga motivlackeringen?
Påminner lite om Mickes bilmålarpartykombi i färgsättning så jag gissar på att det är Mickes bil eller att han på något sätt åtminstone är inblandad men inget jag har något minne av så hjälp gärna till att reda ut detta.

Nästa vecka så har jag grävt fram en ny gammal bild….

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

9 svar på Gamla racebilder 2

 1. Offline skriver:

  Såg den ”motivlackade” på vårmönstring i Trollhättan tror den tillhörde Jocke O’s brorsa och det borde ha varit samma år dvs -89 dit Henrik o jag samåkte i hans ljusblå/breda vita ränder koja.
  Vad gäller racet så ja det var vått, minns ej om det var då det deltogs i en Clubman.
  Tror det!
  Första och kanske sista gången?! Skåningar ska nog hålla sig till rundnosar 😀

  • swemoke skriver:

   Ok så det var inte Mickes, men det var åtminstone någon i samma gäng så jag tror han har inspirerats av Mickes kombi 😉
   NÄ trubbnosar är inget för sydlänningar det skall vara mjuka runda former även på bilarna 😉

 2. Magnusson skriver:

  Bakom / ovanför står en Röd Transit med gult kapell Där hade vi vår koja på flaket För att inte skava den nymålade fronten på kojan la vi en handduk som skyddade färgen med resultatet att handduken satt fast i färgen när vi kom fram =) Kommer du ihåg när vi skulle lasta upp kojan på flaket Mårten?

  • swemoke skriver:

   Nytt tips på hur man torkar färg, självklart precis som med allt annat som skall torkas så kan man ta en handduk, för visst var väll färgen torr när ni kom fram 😉

 3. Offline skriver:

  Nä minns inget av nån lastning, herreje.. är ju dubbelt så gammal nu..!
  Nån planka som trillade bort?!
  Var det den grå Coopern ni körde med redan då?
  Näe? Borde väl va ”vit opel” ni körde då?

 4. Magnusson skriver:

  Vit opel
  Planka var rätt Daniel missade plankan lite när han skulle köra upp på flaket så opeln hängde sig över plankan. Det var då jag kom snilleblixten att köra fram med Fåården så att hela skiten ramlade ner igen =) sen var det bara på ett igen =)

 5. Micke skriver:

  Peters målade koja tillkom efter att jag hade blivit påkörd i min färgglada kombi, den blev skrot och vi var ju tvugna att ha med oss något kul till England -89.
  Min kombi målades av ett glatt gäng av blandat nordiskt ursprung, styrkt av diverse och med färgglada sprayburkar köpta på rea, allt på ett bilmålarpartaj i Vasa i Finland sommaren 1989. Bilder? Jo någonstans….

Kommentarer inaktiverade.