Min koje cab

På slutet av 80-talet skulle alla bygga en Koje Cab, den mycket sympatiske Krister Granath från Borensberg var bland de absolut första och således en av dem som startade Cab trenden.

Självklart skulle även jag bygga mig en egen cabbe, men att kopiera någon annan var då liksom nu inte riktigt min grej 😉

Stadgan och styvheten i bilen var ett problem, vissa stoppade in balkar i trösklarna andra svetsa igen dörrarna och skar ut för insteg. Efter att ha kollat med bilprovningen hur vridstyvhetstestet gick till så svetsa jag en 40*40 fyrkantsprofil mellan främre och bakre hjulhus, profilen svetsades även fast i B-stolpen.

Efter detta så svetsades dörrarna igen, men i bakkant enbart upp till fyrkantsprofilen på insidan. Sen skar jag ut en liten ”Morgan” dörr i själva dörren, de utanpåliggande gångjärnen flyttades sen in på den befintliga dörren.
Det blev riktigt snyggt och framförallt även unikt 😉

När den lilla dörren var öppen så blev det en bred tröskel att sitta på som t.ex. Mercedes gamla måsvinge bil.

Detta är tyvärr den ända bild som jag har hittat på detta bygge, bilen blev aldrig färdigställd nya projekt kom i mellan och efter något år så gick den till skrot. Killen på bilden fyller 27 nästa månad tur man inte själv åldras i samma takt…..

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.