Alstad Racing on track

Precis som F1 säsongen har dragit igång med sina första tester på Jerez banan i Spanien så här även Alstad Racing nu haft ban premiär och börjat med lite inledande tester.

Jag kan konstatera att det går riktigt riktigt fort med en lätt dopad magnetbil på den större banan och det finns ytterligare potential, men mer om detta längre ner.

 DSCN5903
Kö ut på banan….

Tyvärr så var det inte tillåtet att använda silikondäck så jag fick aldrig testat värstingen, men andra bilen visa sig gå ruskigt fort så det är ingen större katastrof.

Tävlingen kommer att avgöras på den klassiska Scalextric banan, men efter tävlingen så kommer vi att ges möjligheter att köra även på de andra två banorna Scalextric Sport och Nincobana.

DSCN5901
Kö ut på banan….

Just Nincobanan var en riktigt rolig upplevelse, det är en bredare bana som även ger möjlighet att åka med de större 1/24 bilarna ungefär fyra gånger så stor som kojan.

När jag först lite försiktigt börja känna på denna banan så garva alla och sa kolla Mr Beam on track, men skrattet avtog snabbt för när jag lärt mig banan så hade jag inga problem att hänga på de vråltrimmade 1/24 bilarna och efter en halvtimme så hade de ingen chans mot kojan längre 😉

Nu hör det till saken att bilen jag körde på denna banan med inte är 100% standard, för skall det bli riktigt roligt att köra på en bana som är så pass lång så krävs det en lite lätt dopad bil.

Men på den klassiska banan som racet skall avgöras på så räcker standarbilarna bra till, men magnetbilarna är överlägsna så har ni inte köpt bil och vill vara med så välj en bil med magnet.

FWD är en ren katastrof och jag vet inte hur jag skall hitta fart i dessa bilarna, man kan hålla fullt runt hela banan och spänningen är inte ens en gäspning 😉

 

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Alstad Racing on track

  1. Magnusson skriver:

    Härliga bilder Precis som förr =)

Kommentarer inaktiverade.