Koje Racing alla 90-tal

Hitta denna film på röret riktigt rolig att kolla in, de var ju super seriösa tur vi sluta köra året innan för det känns inte som att Alstad Racing riktigt hade passat in i detta finrum och några drog nog en lättnadens suck när vi la hjälmen på hyllan 1992 😉

Måste berömma Simpel Green Racing (HS Racing) att de verkligen hade en p-box med sig, men vän av ordningen undrar ju förstås bytades den inte när de byggde motorn eller glömde de montera den så det var därför de hade en med sig 😉 😉

Och är det inte världsmästaren själv Fred S Eklöw som är en av chaufförerna??  Hur månne detta sluta 😉 😉

Som sagt i början på 90 talet så blomstrade koje racingen och självklart så startades det två konkurrerande racing klubbar Austin Racing Klubb med MCS som moderklubb och BMC Motorsport med MSCS som moderklubb alltså som alltid under denna tiden Stockholm mot övriga Sverige ett krig som ingen kunde vinna även om båda sidor ansåg sig vinna jämt 😉

Nu är filmen från 1993 vet inte exakt hur det var då men jag tror att det var första året man hade slagit samman klubbarna för alla insåg nog innerst inne att det inte var hållbart att ha två konkurrerande klubbar då antalet tävlande bara räckte till ett startfält.

Men då det fanns många starka personligheter i båda klubbarna och ingen som ville vika ner sig så krävdes det lite omstruktureringar i båda klubbledningarna sen gick det att sitta ner och diskutera fram en lösning som båda parter kunde acceptera.

Man behöll BMC Motorsport som namn men tog loggan från Austin Racing Klubb, om man går in på den gamla BMC Motorsport sidan så finns den gamla loggan kvar uppe i vänstra hörnet. Tror jag har en ”äkta” Austin Racing dekal någonstans hittar jag den så skall jag posta den.

Finns mycket roliga historier att berätta om hur det gick till och varför man var tvungen att starta en separat klubb för racing verksamheten och inte köra det under den vanliga klubbflaggan som vi gjorde 89-90.

Kort kan man säga att när de lite större grabbarna (läs de med licens) såg att startfälten börja växte till sig så ville även de blanda sig i leken men fick kalla fötter när de insåg att det enligt SBF:s regelbok handlade om förtäckta SVART race 😉

Men mer om detta vid ett senare tillfälle 😉

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Koje Racing alla 90-tal

 1. Micke P-son skriver:

  jo det var en kul film 🙂

  • swemoke skriver:

   Ja jag gillar den skarp så otroligt proffsig film till att vara gjord 1993.
   Tror mig ha en VHS från Karlskoga 1991 någonstans måste kolla, men den är inte alls lika proffsig utan mest bara lite bankörning om jag mins rätt.
   Hur var det, visst var även du med och körde Micke??

Kommentarer inaktiverade.