Press stopp!!

Som jag skrivet om tidigare så planer Moke Australia med hjälp av Kinesiska Chery Automotive att börja tillverka och sälja Mini Moke igen.

Nu har de lyckats skruva ihop en bil som de dragit täcket av, se deras pressrelease nedan.

It was with great fanfare and anticipation that the first test car was unveiled today. “We all worked very hard to get to this point” said Luo Jun, President of Sicar Engineering. “This project is very exciting for us as we are keeping the Moke spirit alive.”

Sicar Engineering, subsidiary of Chery Motors, has been working nonstop on the project since April 2012. The Moke will keep its fun factor but will be engineered for the 21st century. It will have a fuel injected engine that will be available in automatic or manual transmission.

For the next several months, the test car will be put through many tests to measure performance and reliability. The engine, suspension, steering and brake systems are all well proven components with other Chery automobiles.

HÄR kan du ladda ner en broschyr på en 2013 Moke

Visst ser den löjlig ut med dessa små strålkastare, och man undrar kanske varför man inte monterat större??

Det kunde kanske vara en ny fråga i onödigt vetande men jag bjuder på svaret direkt 😉

Bilens huvudmarknad blir Australien, och där har man infört en lag som säger att det skall vara ett minimum avstånd mellan centrum på strålkastarna och då var man tvungen att göra de mindre så man med detta kunde flytta ut dem någon centimeter.

De kallar bilen helt oblygt Moke men man utelämnar Mini, hur som helst sp skall det bli spännande att se om bilen även hittar till Europa och vad den i så fall skall kallas för. Ming äger nämligen bara rätten till namnet Moke i Australien, Cagiva äger fortfarande rätten till namnet i Europa och även USA se denna LÄNK

Fortsättning följer……..

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Press stopp!!

  1. Magnusson skriver:

    Änn finns det hopp =)

Kommentarer inaktiverade.