Ny Moke från Kina

Då var det dags igen för ytterligare en kopia av den ultimata strandbilen Mini Moke.

Bilarna sägs skulla tillverkas av Chery Automotive, vad är detta för företag då?

Jo Chery Automotive är en Kinesisk biltillverkare som tillverkar bilar åt andra bilmärken, tror inte de har någon egen modell.

Det senaste tillskottet är Indiska Tata Motors som har bestämt sig för att börja tillverka Jaguars och Land Rovers hos Chery Automotive det fattas tydligen bara ett godkännande av Kinesiska regeringen.

Man tar sig för pannan och undrar vart är världen på väg??

Men hur blev de då inblandade i Moke produktionen?

Jo Moke Australia Pty Ltd som tidigare sålt de Kinesiska Choke som var en Moke liknande farkost, verkar nu ha bestämt sig för att spänna bågen lite hårdare.

Det skall bli spännande att följa hur detta slutar, mitten på 2013 så skall de första bilarna börja säljas skall vi gissa på att det blir lite förseningar.

Här är en LÄNK till deras hemsida, skruva upp volymen för låten är helskön 😉

Lite info från företaget om sina planer.

The time has come for the re-launch of the mighty Moke. It has been 20 years since mass production of the Moke stopped and the world has definitely changed since the early nineties. As new markets have emerged and cost saving options are realised through manufacturing in SE Asia, the Moke has once again become a viable car to market throughout the world. Moke International along with Chery International/Sicar Engineering are bringing back the Moke with full production of the much loved car.

The Moke will be available in both left and right hand drive, standard and automatic transmission. Australia will be the launch country for the Moke as it will be approved with all current Australian Design Rules. The arrival date of the Moke will be mid 2013. Retail pricing for the Australian market has not been finalized as the engineering process is still continuing.

The Moke is a unique vehicle which is one of the most recognized cars in the world. It has a rock star status while still appealing to the masses. In Australia and the UK, everyone has a story about a Moke they once owned or their friends’ Moke in which they had the time of their lives. It’s a car that’s alone in its class and has no competition.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.