Lödde 5 juni

Det var med stor förväntan jag anlände till vad som utlovades bli en Engelsk invasion liknande dagen D men den kom tyvärr av sig, det var mindre Engelska bilar idag än vid mitt förra besök och vädret var det samma runt 12-13 grader.

Jag räkna bara till fyra kojor plus ett surrogat i form av en BMW men sen dök det även upp en del gammalt kojefolk bland annat en sann kojefantast men som tyckte det var för långt att åka koja (6mil) och tog finbilen eller vad han nu kalla sin Fiat 1.

Kan inte bryta traditionen utan måste ju utse den bil som jag för dagen tyckte stack ut mest, OK Lotus 11 kopian var där även idag men den kan ju inte vinna var gång.

Nej bilen som väckte mest minne och nostalgi var helt klart denna fantastiskt fula Austin Allegro 1300 Special, bilen var även hottad med den Allegro typiska fyrkantig ratt från en tidigare modell.

Sen skall man inte heller glömma Morris multivanen som även den var urläcker, det sägs att Renault Espace var världens första MPV men nej det stämmer ju onekligen inte för Morrisen kom långt innan 😉

Och avslutningsvis så vad kan passa bättre än en bild på två kojor båda med kända ansikten bakom ratten.

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.