Ett högst ovetenskapligt experiment

Trot eller ej men jag har varit i garaget, men lugn jag rörde inte bilen 😉

På Hundkoja.com:s FORUM diskuterades det hur man enklast gjorde rent en förgasare, tre olika förslag kom upp och då jag har en förgasare som milt sagt behöver rengöras så tänkte jag testa alla tre förslagen och se hur det blir.

Då jag bara har en förgasare (ok jag har kanske några till) så tänkte jag testa alla tre rengöringsförslagen på samma förgasare i den ordning jag tror på förslagen så vore det väll själva f*** om den inte skulle bli ren.

Så här fin patina eller vad det heter på samlarspråk fanns det på förgasaren innan jag börja.

Första testmetod är med teknisk bensin köpt hos den lokala färghandlaren.

Då en liter bara täcker halva förgasaren så kommer förgasaren och jag tänkt att den skulle ligga i bensinen under 24 timmar så kommer jag tat vända förgasaren i morgon så då blir det en lägesrapport.

Vad tror jag då om detta? Tror inte den blir det minsta glänsande men olja och fett borde försvinna men missfärgningen kommer att kvarstå. Men i övermorgon så vet vi svaret….

Det här inlägget postades i Mini Relaterat. Bokmärk permalänken.